|
CHP'nin son bombaları... |
|
20 Şubat 2007 12:48
|
|
Gündem
İşte CHP'nin son bombaları
Genel seçim için tarih tartışması yaşanırken, siyasi partilerin seçim projeksiyonunda da kapsama alanı giderek netleşiyor. Ünlü isimler siyasi arenada saf tutmaya, önümüzdeki 5 yılda Türkiye vitrinine çıkmaya hazır
|
|
Gündem
İşte CHP'nin son bombaları
Genel seçim için tarih tartışması yaşanırken, siyasi partilerin seçim projeksiyonunda da kapsama alanı giderek netleşiyor. Ünlü isimler siyasi arenada saf tutmaya, önümüzdeki 5 yılda Türkiye vitrinine çıkmaya hazırlanıyor.
Transfer atağına CHP'de katıldı 20 / 02 / 2007 10:37
İlişkili Haberler
Genç seçmen var ama...
Genel seçim için tarih tartışması yaşanırken, siyasi partilerin seçim projeksiyonunda da kapsama alanı giderek netleşiyor. Ünlü isimler siyasi arenada saf tutmaya, önümüzdeki 5 yılda Türkiye vitrinine çıkmaya hazırlanıyor.
CHP’nin kapsama alanına giren isimlerin kimi iktidar partisi AKP’nin hedefinde, kimi partiye siyasi olarak yakın duruyor. İşte önümüzdeki genel seçime yönelik olarak CHP’nin ilgi alanında bulunan ünlü milletvekili adayları:
REKTÖR PROF. YÜCEL AŞKIN: AKP’nin hedefinde oldu, tutuklandı, hastalandı, yargılandı. Baykal, Van’a kadar giderek bizzat ziyaret etti. Ankara’ya geldiğinde ilgisinden dolayı eşiyle birlikte Baykal’a teşekkür etti. Rektörlük seçiminde aday olmaması da “seçimi düşünüyor” yorumlarını artırdı.
ZEKERİYA TEMİZEL: Bir dönemin simge ismi. Son dönemlerde en çok konuşulan Maliye Bakanı. Baykal’la görüşüyor. BDDK Başkanlığı yaptı, İstanbul Büyükşehir’e aday oldu. ‘Nereden buldun’ yasasıyla piyasalarda adeta depreme yol açtı. Bazı kesimlerde Derviş’in boşluğunu dolduracak yorumları bile yapılıyor.
HAMZA KAÇAR: Son olarak Başbakan Erdoğan’ın “Ona kefilim” dediği Yasin El Kadı Dosyası’nı hazırlayan ve bunun ardından Maliye Bakanlığı’ndaki Köstebek Operasyonu kapsamında “memurluktan uzaklaştırılan” Başmüfettiş. Şu anda CHP’de milletvekilleriyle görüşüyor ancak seçim sürecinde parti ile direkt temasa geçebileceği belirtiliyor.
ŞÜKRÜ SİNA GÜREL: Bir dönem Ecevit’in en yakınındaki isimlerden biriydi. Şimdi DSP’den koptu, CHP’ye katılma kararı aldığını da hemen açıkladı. Baykal’la görüşüyor. Başta Kıbrıs olmak üzere dış politika argümanlarında da CHP ile yakın politikaları savunuyor.
EM. KORG. ERDOĞAN KARAKUŞ: Ermeni konularında uzman. Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd (ATESE) Başkanlığı Komutanlığı’nda bulundu. Genelkurmay yayınları arasında çıkan “Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri” kitabının hazırlanmasında büyük emek verdi. “Hizmet sunmak istiyorum ve yayınlarımı bırakıyorum” diyerek Baykal’la görüştü.
NECDET PAMİR: Enerji denince ilk akla gelenlerden. CHP komisyonlarıyla çalışıyor. ASAM’da da enerji koordinatörü. Çankaya Belediye Başkanı adayı oldu ama Eşref Erdem-Önder Sav çekişmesinde aradan sıyrılamadı.
HALUK ULUSOY: Futbol Federasyonu Başkanı. Köklü bir aileden geliyor. İstanbul ve Trabzon’da oldukça etkin. “Siyaseti reddediyor ama şartlar onu buna zorlayabilir” yorumları sık sık yapılıyor.
Akşam
|
|
|