Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Başkan CANPOLAT'ın Dikkatine..

 

Başkan Canpolat’ın Dikkatine



Haliliye Belediye Başkanı Sayın Mehmet CANPOLAT beyefendinin dikkatine;

21 Ağustos 2019 günü işime gitmek için 07.20’de evimden çıktım…

Ben 38 yıldan beri Bahçelievler Mahallesinde ikamet etmekteyim. Son 7 yıldan beri Suriyelilerin bağırıp çağırmalarına, kavgalarına, çevreye saçtıkları çöplerine, kötü kokularına, içkili mekanlarda çalışan Suriyeli kadınlara, merdiven altlarında üretilen sağlıksız ürünler satan kayıtsız, vergisiz, denetimsiz Suriyeli dükkanlarına, hava karardıktan sonra araçların lastiklerini patlatan, camlarını kıran, her türlü zararı veren Suriyeli çocuklara, kısacası bütün tahriklere, bütün engellere rağmen halen Bahçelievler’de ikamet etmekteyim. Evimi, mahallemi, şehrimi ve ülkemi bırakıp kaçacak da değilim… Çünkü ben Suriyeli değil, bir Türk’üm!

Neyse konuyu dağıtmayalım; Bu sabah evimden çıktığımda Haliliye Belediyesine ait araçların kaldırım taşlarını söktüğünü gördüm. Görevlilere hemen sordum;

“Hayırdır arkadaşlar, kaldırım taşlarımızın son kullanma tarihi mi doldu?”

Tabi ki çalışan görevliler haklı olarak cevap vermekten kaçınıyorlar veya yuvarlak cevaplar veriyorlar.

Sayın Başkan Allah adına yemin ederim ki;

İş makinasının o kaldırım taşlarını söktüğünü görünce, sanki benim ciğerim sökülüyormuş gibi canım yandı!

Sahi, sizin de canınız yanmıyor mu Sayın Başkan?

Sapasağlam kaldırım taşları sökülüp yenileriyle değiştirilirken gördüğünüzde üzülüyor musunuz?

O sökülüp atılan ve yerine döşenen taşların her birinde yüzyıllar sonra doğacak torunlarımızın bile haklarının olduğunu düşünüyor musunuz?

Düşünüyor olmanızı ve bu durumdan duyduğunuz rahatsızlıktan dolayı hemen bir talimat vererek bu kaldırım taşı değiştirme işine son vereceğinizi ümit ediyorum…

Çünkü,

Genelde Şanlıurfamızın, özelde Haliliyemizin bütün sorunlarını bir liste halinde sıralasak emin olunuz ki, kaldırım taşı değiştirme işi bu listenin en son sırasında bile kendine yer bulamaz…

Bakınız,

Bahçelievler’de değeri trilyonlara denk gelen bir işgal söz konusu, yaklaşık 10 yıldan beri devam eden apartman bahçelerini, kaldırımları dükkanlara ilave etme furyası tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemiz bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

Bahçelievler’de yeni yapılan apartmanların altlarına otopark yapılmıyor, dükkanlar bodrumuyla birlikte üç katlı olarak satılıyor, kiralanıyor, belediyemiz bu konuda bir yaptırım uygulamıyor.

Bahçelievler’de amacı dışında kullanılan ve cafe adı altında faaliyet gösteren işyerleri her geçen gün çoğalıyor.

Bahçelievler’de Suriyelilerin işlettikleri işyerlerine yeterli denetim yapılmıyor. Kalitesiz, fason gıda ürünleri satarak halkın sağlığı tehdit ediliyor.

Bahçelievler’de ekonomik ömrünü doldurmuş, deprem yönetmeliğine uymayan yüzlerce apartman var. Bu apartmanların hepsi tehlikeye davetiye çıkarıyor. Bahçelievler’deki bu binalar acilen kentsel dönüşüm kapsamına alınmalıdır.

Bahçelievler bir yerleşim merkezi olduğu gibi aynı zamanda da büyük bir alış veriş merkezi konumundadır. Bu sebeple mahallede faaliyet gösteren esnafın kaldırım işgaline göz yumulmamalı, halkın rahat bir şekilde alışveriş yapabilmesi için her konuda sıkı denetim yapılmalıdır.

Bahçelievler’in kültürel dokusunu bozmamak yaklaşık 60-65 yıllık tarihi geleceğini ve prestijini muhafaza etmek için bu mahallede ikamet eden Suriyelileri kademeli olarak tasfiye etmek gerekirse diğer illere göndermek için girişimde bulunmak Belediyenin yapacağı faydalı işlerden olacaktır.

Bahçelievler’de bulunan tüm binalara mantolama yapılması için gerekli yaptırım uygulanmalıdır. Bu şekilde hem ısıtma ve soğutmada enerji tasarrufu sağlanacağı gibi hem de mahalle daha güzel bir görüntüye kavuşacaktır.

Bahçelievler’de bulunan yarım asırlık Cengiz Topel ve hemen yanındaki Bahçelievler okulu ile Kütüphanenin yıkılarak çağın gereklerine uygun fiziki koşullara sahip bir eğitim kampüsü yapılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulması ve belediyenin iş makinalarıyla bu yıkıma destek vermesi gerekmektedir.

Bahçelievler’de mevcut binaların atıl durumda olan bahçeleri bina sakinlerinin isteğine bırakılmaksızın oto park olarak düzenlenmeli, her sokakta 3-4 apartmanın bahçesi birleştirilerek küçük de olsa çocuk oyun alanları oluşturmak mahalleyi daha yaşanabilir bir hale getirecektir.

Daha yaşanabilir bir Bahçelievler, daha yaşanabilir bir Haliliye ve yaşam kalitesi artmış bir Şanlıurfa için Haliliye Belediye Başkanı Sayın Mehmet CANPOLAT’ın bütün bu şikayet, dilek ve önerilerimizi dikkate alacağını düşünerek iyi çalışmalar diliyorum.




Ekleme Tarihi: 21 Ağustos 2019 10:44

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024