Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KAFAYI YEDİRTTİNİZ..!

 

Sultanlara, vezirlere, valilere ve devlet büyüklerine yazdığı mektuplarla; onlara daima iyiliği, hayrı, adaleti, halka şefkatle muameleyi tavsiye eden Molla Cami’nin, “İnsan işi ile büyümez belki iş insan ile büyür” şeklindeki sözü dahiyane bir sözdür.

Bu söz herkes için mihenk taşı olmalı ama özellikle siyasetçiler için ders niteliği taşıyor. Son zamanlarda vatandaşların siyasetçilerle ilgili serzenişlerinin temelinde de, işi sayesinde büyük görünmeye çalışanlar yatıyor. Sosyal medyada yaptıklarını paylaşmaya çalışanlar tepki ile karşılaşıyor. Aslında yapılan pek bir iş de yok. Asıl tepki de bundan kaynaklanıyor.

Sosyal medyaya yansıyanlar işin görünen kısmı bir de görünmeyen kısmı var. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle yatırımlar durdu. Yarım kalanlardan da 3-5 ile ilgili vatandaşın siyasetçilere tepkisi oluyor. Siyasetçiler de bu yatırımlarla ilgili en küçük bir gelişme de “müjde” yarışına giriyor. En büyük sıkıntı da bu noktada yaşanıyor. Her siyasetçi gelişmenin kendisi sayesinde olduğunu duyurmak ve işi sahiplenmek için ayrı ayrı paylaşımlar yapıyor, haber merkezlerine haber servis ediyor.

Siyasilerden gelen bilgileri paylaşan haber merkezlerine, bir yandan işin sonuca varmayacağına inanan vatandaşlar tepki gösteriyor bir yandan da aynı partinin diğer aktörleri… Vatandaşların haklı yanı saymakla bitmez. Örnek vermek gerekirse, 3-4 yıl yapıldı-yapılacak dendikten sonra 2017 yılının sonunda yapımına başlanan Çevik Kuvvet Kavşağı hakkında kaç yetkili ve siyasetçinin bitirileceği yönünde müjde verdiğini saymaya kalksak bunalıma gireriz herhalde.

Bu işin vatandaşa yansıyan ve daha doğrusu mağdur eden kısmı… Bir de gazeteciler olarak bize yansıyan ve adeta kafayı yedirten bir durum var. Ne zaman Urfa hakkında bir gelişme olsa sosyal medyada istedikleri yankıyı uyandıramayan siyasetçiler, haber merkezlerinin kendileri ile ilgili haber yapmasını sağlıyor. Çevik Kuvvet’in dışında buna benzer bir durum da uçak seferleri ile ilgili var. Bir sefer sayısı artsa bile yetkilinin veya vekilin biri çıkıp kendi sayesinde sefer sayısının arttığını açıklıyor. Aynı parti mensupları arasında yaşanan bu rekabetin mağdur olan tek tarafı ise gazeteciler. Başka bir siyasetçi de çıkıp “yok o vekil veya yetkili yapmadı ben yaptım” diyor. Bir toplantıda kafasının ucunun göründüğünü söyleyip, haberde adının geçmemesine sitem eden bile var.

İşin aslını öğrenmeye ve hakkaniyetli olmaya çalışan gazeteci, popülizm peşinde koşan siyasilerin yüzünden kafayı yer. Adeta manyak olur. Falanca yaptı diyorsun diğeri kendisinin önce çalışma yaptığını anlatıyor. İkisi veya üçü yaptı diyorsun “onun hiç emeği olmadı” tepkisiyle karşılaşıyorsun. Amacı farklı olan gazeteciler için ise harika bir ortam bu. Kimden daha çok nemalanıyorsa o siyasetçiye mal ediyor haberi.

İşin trajikomik yanı aslında ortada iş falan olmaması. Ankara-Urfa trafiğinin tek bir yoğunluğu var o da atamalar. Onu da kimse sahiplenmiyor zaten. Öyle ya çıkıp “bu benim adamım onu ben atadım” diyecek halleri yok. Keşke yatırımlar olsa da hepsinin adını tek tek yazsak. Yeter ki Urfa’ya hizmet gelsin.

Elbette tüm yetkilileri veya siyasetçileri aynı kefeye koyarak genellemek doğru değil. kentin her sorununu kendisine dert edinip sessiz sedasız çalışanlar da var.

Adını sosyal medyaya veya haberlere değil de altın harflerle tarihe yazdırmak isteyenler Molla Cami’nin uyarısına kulak vermeli.

Ajans Urfa

Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2019 09:22

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024