Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

MURSİ’YE AĞLAYALIM AMA…

 

MURSİ’YE AĞLAYALIM AMA…

Osmanlı İmparatorluğunun Sultan II. Mahmut döneminde kılık kıyafete olan özentiyle başlayan zamanla günlük yaşantımıza, sanat ve kültürümüze kadar giren batı hayranlığı ve taklitçilik ruhumuza öylesine işlemiş olacak ki bu hastalık fikri hayatımızda da kendini göstermiştir.

Kopyacı bir dünya görüşüne sahip, batı kültürünün materyalist çeşmesinden beslenmiş bir kısım aydınlarımız kılık kıyafetteki özentide olduğu gibi ekonomik sistem arayışında da “Hıristiyan Avrupa ülkeleri hangi ekonomik modelle kalkınmış iseler biz de aynı modeli ülkemizde uygularsak kalkınırız” dediler ve kapitalizm elbisesini Türk milletinin sırtına geçirdiler.

Neticede bu elbise bu bünyeye uymadı. Çünkü her toplumun kendine has bir içtimai yapısı önem verdiği değerleri vardır. Nasıl ki Avrupa toplumunda eski Roma ve Yunan İmparatorluğundan kalma değerler, Hıristiyan dininden çıkmış akideler mevcut ise Türk toplumunun da Müslüman bir millet olması nedeniyle İslam ahlak ve faziletine dayanan örf ve adeti, inancı, töresi, kültürü vardır.

İşte bu gerçek düşünülmediği veya göz ardı edildiği için Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Tanzimat kafalı idarecilerimiz sayesinde kapitalist ekonomi sistemini denemekteyiz. Batıya benzemeyi, batılı olmayı kalkınmanın, yükselmenin tek yolu olarak gördük. Hukuk anlayışımız, devlet felsefemiz, laiklik anlayışımız hep aynı görüş üzerine inşa edildi. Bu yetmezmiş gibi milli ve manevi değerlerimizi hiçe sayıp dinimize, inancımıza, ahlakımıza örf ve adetlerimize sırt çevirip adeta milletin varlığı üzerine kumar oynadık. Batılılaşma uğruna milletimize hayat veren damarları kestik kuruttuk. İnkarcı bir nesil yetiştirdik. Tabiri caizse kıblemizi batı yapar olduk.

Sebep?

Kalkınacağız.

Tanzimat’tan bu yana ikiyüz yıl geçti. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaklaşık yüz yıl geçti. Her türlü fedakarlığı göstermemize rağmen kalkınabildik mi? Çağdaş ülkeler düzeyine gelebildik mi? Bir Fransa, bir ABD, bir Almanya olabildik mi? İnsanlığın mutluluğunu sağlayabildik mi? Huzur ve refahı temin edebildik mi? Aradan geçen bunca yıllara rağmen avucumuza bakıyoruz; görebildiğimiz koca bir hiç ve heba olan yıllar…

Sistem arayışında yaptığımız hata gibi şimdi de bir başka hatayı ısrarla yapmaya çalışmaktayız;

Nedir o?

Arap hayranlığı…

Arap’a imrenmek, Arap’ı taklit etmek, Arap’a özenmek, Arap’a sevgi, saygı göstermek, Arap’ın önünde yer ile yeksan olmaya çalışmak. Araplar tarihin hangi devrinde Türkleri sevdiler, Türklere yardımcı oldular da bu kadar değer veriyoruz? Bilakis Türklere karşı daime sönmez bin kin beslemişler her fırsatta Türkleri arkadan vurmaya çalışmışlardır.

İlk ihanetlerini Göktürklerin doğal düşmanı olan Çinlilerle işbirliği yaparak başlatmış, Selçuklu döneminde, Abbasiler döneminde, Haçlı seferlerinde devam ettirmişlerdir. Halifeliğin Osmanlılara geçmesini hazmedemeyerek Osmanlı-ispanya, Osmanlı Rus savaşlarında ve bilhassa İngiliz Lawrance ajanına uşaklık yapıp Kanal Seferinde, Filistin’de, Medine Müdafaası’nda, Megiddo Savaşında kendilerine verilen ihanet görevini layıkıyla yaparak ihanetlerini doruk noktasına taşıdılar.

Sonu gelmeyen ihanetler Kurtuluş savaşında da devam etti. Mehmetçik yedi cephede aç, susuz, perişan vaziyette savaşırken Türk ordusunda bulunan Arap asıllı komutanlarla askerlerin bir kısmı düşman safına geçti kimileri de cephe gerisinde isyan hazırlığına girişti. Evet, ihanetler cezasını buluyordu ama Arap’ların hainliği sebebiyle dökülen Türk evladı kanı son bulmuyordu. Kıbrıs savaşında bile Mısır Diktatörü Nasır Türk katliamı yapan Yunan EOKA’cılara yardım etti. 1965 yılında BM Kıbrıs oylamasında Türkiye aleyhine oy kullandılar. 1975 yılında Mısır Başkanı Enver Sedat Makarios’a kardeşlik telgrafı çekti. Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat, Kıbrıs Rumlarına; ” siz bizin kardeşimizsiniz zaferiniz zaferimiz sayılır” demiştir.

Aynı ihaneti bugün de devam ettiren Arapların Türk düşmanlığı, Türk’e olan kinleri, ihanetleri saymakla yazmakla bitmez. Bunlar Türk din kardeşlerine ihanet ettikleri gibi kendi milletine de ihanet etmiş, dinini yok saymış, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in mezarını yıkma kararı alacak kadar alçalmışlardır.

Hal böyle iken diyoruz ki; Arap hayranlığı peşinde koşmak niye? Araplaşmanın bizleri daha çok Müslüman yapmayacağı da bir gerçek iken bu özenti, bu yaranma, niye? Arabistan kralına devlet nişanı verilmesi, Suudi Arabistan Kralının ölümü nedeniyle üç gün milli yas ilan edilmesi, Mısır eski C.Başkanı Mursi^nin vefatı nedeniyle gıyabi cenaze namazı aktedilmesi ister istemez bizlere bir “Arap hayranlığı”nın varlığını hatırlatmaktadır.

Bir toplum için aslına yabancılaşmaktan daha büyük tehlike yoktur. Madem ki Türk’üz, Türk milletiyiz, Türk milletine mensubuz o halde öncelikle kendimize, kendi milletimize, kendi değerlerimize sahip çıkmalı kendi kahramanlarımızı hatırlamalı kendi kahramanlarımıza ağıt yakmalıyız. Biz Mursi’ye karşı değiliz. Mursi demokratik yolla halkın oylarıyla C.Başkanı seçilmiş ama Arabistan, ABD destekli darbe ile indirilmiştir. Yetmedi hapishaneye sürüldü idamla yargılandı. Bir haksızlığa uğradığı kesin ve bunu kabul ediyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz.

Ancak sitemimiz; yabancıya duyulan merhametin onda birini kendi insanımıza göstermeyişedir. Mensubu olduğumuz Türk milletiyle neden gurur duymuyoruz? Geçmişi şanla şerefle dolu, övünülecek tertemiz bir maziye sahip değilmiyiz? Gittiğimiz her yere adalet ve medeniyet götürmedik mi? Türklüğü bedeni, İslamiyet’i ruhu bilen Allah ve Resulün davasına gönül vermiş olan Türkler bin küsur yıldır İslam’ın gerçek mücahidi kılıcı olmadı mı? Milyonlarca Türk evladı bir gül bahçesine girercesine gaza meydanlarına koşup İslamiyet uğruna şehadet şerbetini içmedi mi?

Kur’an-ı Kerim’in 54. Ayetinde belirtilen özelliklerle tarif edilen Türk milletine mensup milli kahramanlar, büyük dava adamları neden hatırlanmaz? Mesela ömrünü Doğu Türkistan halkının hak ve hürriyetini savunmakla geçirmiş büyük dava adamı İsa Yusuf Alptekin’i kaç kişi tanıyor? Vefat haberini kaç gazete kaçıncı sayfada verdi. Ölüm yıldönümü hatırlanıyor mu? Aynı şekilde Batı Trakya Türklerinin lideri büyük mücadele adamı Sadık Ahmet’in gıyabi cenaze namazı kılınması Diyanetin hatırına hiç geldi mi? Ömrünün yarım asrını sürgün, zindan ve çilelerle geçiren Kırım Türklerinin bağımsızlık mücadelesini veren Mustafa Cemiloğlu ismini duyan, tanıyan bilen, hal hatır soran var mı? Terör belasına gençliğinin baharında toprağın kara bağrına giren gencecik şehitlerimiz için kaç defa sela okundu?

Netice olarak;

Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Kendi öz değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece bu topraklarda yaşama hakkını elde tutamayız. Nerde bir mazlum ve mağdur varsa onlara koşalım, onların umudu olalım. Evet, Mursi’ye de ağlayalım ama kendi insanımızı da unutmayalım. Şair ne güzel demiş;

“Ne ararsan ayda var yıldızda var

Türk’e ancak Türk’ten fayda var”

Ekleme Tarihi: 20 Haziran 2019 06:49

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 3 Yorum Eklenmiştir.

Elma-Armut 2 Osman Ataman BİNER

Siyaseten bana düşmanlık besleyen üç beş kanı bozuk Arap prensi yüzünden koca bir coğrafyaya sırt mı çevireyim?Maide suresinden dem vuruyorsunuz ama Allah o suredeki kavim için"müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı vakarlıdırlar; Allah yolunda cihad ederler ve hiç kimsenin kınamasından korkmazlar."diyor.Tüm Arap dünyası bana düşmanlık etse bile Mursi'ye yapılan zulme sessiz kalırsam bu ayete sırtımı çevirmiş olmaz mıyım.Ki daha Şerif Hüseyin ve 5000 adamının ihanetinin askeri açıdan hiçbir değer taşımadığı genelkurmay kayıtlarında yer alır.Asıl cephe Filistinde ise kahır ekseriyet Osmanlı hükümetine sadık kalmıştır
23/06/2019 09:40

Elma-Armut 1 Osman Ataman BİNER

Mehmet Bey,konuyu çok yanlış açılardan ele almışsınız maalesef.Türk_Arap ilişkilerinde öyle bir perspektif sergilemişsiniz ki Araplar ezelden beri Türk düşmanı sanacağız.Peki o zaman Türk'ün Türk'e yaptıklarını nereye koyacağız.16 imparatorluk kurduk ya!Kaçını Araplar kaçını Türkler yıkmıştır,sayalım mı?O zaman Türkleri de Türk düşmanı mı ilan edelim.İktidar savaşını siz Türk düşmanlığına sıkıştırırsak yanlış yaparız.Arap Türk dostudur demiyorum.Bu ayrı bir konu.Ancak TC bir imparatorluk bakiyesidir ve bu iddiasını da kaybetmemiştir.Kendi hinderlandımıza sırt mı çevirelim?90 yıl çevirdik de ne oldu?Bize ortadoğuya s
23/06/2019 09:28

İŞTE OBJEKTİF YAZI BUDUR İMAM HÜSEYİN SAVAŞ

Yerinde tespit ve teşhisleriniz için çok teşekkür ederim... Okumak ve anlamak isteyenler için gerçekten doyurucu bir yazı... Allah razı olsun.
20/06/2019 09:35

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024