Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

GİTTİKÇE KÖTÜYE GİDİYOR

 

Ülkenin en büyük sorunu yolsuzluk ve yoksulluk…

Her ikisi de giderek artıyor. Diğer sorunların hemen hemen tamamı bunlara bağlı ve bu ikisi artarken diğer sorunlar da artık içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Yolsuzluğun olduğu bir ülkede; yargıda, vergide, gelir dağılımında adalet kalmıyor.

Atananlar, seçilenler ve danışılanlarda ehliyet ve liyakatten bahsedilemiyor.

Sağlık hizmetlerine erişim ilden ile farklılık gösteriyor.

Eğitimde fırsat ve olanak eşitliği sağlanamıyor.

İşte bütün bunların önüne geçilmesi için konuşuyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz, olmadı bağırıyoruz. Ama öyle gelişmeler yaşanıyor ki adeta insanın kolu kanadı kırılıyor ve düzeleceğine dair hiçbir umudu kalmıyor.

Yazmaya devam etse de deşarj olmaktan başka bir işine yaramıyor insanın.

Yaklaşan yerel seçim sürecinde Ankara’ya giden aday adaylarının bağajlarda para götürdüğü, çantalarında para ile dolaştıkları söylentileri dolaşıyor. Kimse reddetmiyor bu söylentileri. Çünkü herkes biliyor veya tahmin ediyor ki paranın açamayacağı bir kapı kalmamıştır artık.

Her ne kadar toplum artık bunu kanıksamış olsa da hepimizin birlikte battığını görmek gerekiyor.



***



Ajans Urfa’nın başlattığı sokak röportajlarını görmüşsünüzdür. Tamamen doğal ve rastgele seçilmiş insanlar konuşuyor. Konusu yerel seçimler.

Kimi mevcut belediye başkanı diyor kimi bildiği isim varsa onu söylüyor kimi de desteklediği partinin ve adayın ismini açıklamak istemiyor. Belediyelere ve seçime olan inancını kaybeden de var, hala heyecanını koruyan da…

İki şey dikkatimi çekti. Birincisi, bazı seçmenler desteklediği partinin adını ve oy vermek istediği adayın ismini açıklamaktan çekiniyor. Sebebini tahmin etmek zor değil. AK Parti seçmenlerinin dışında kalan birçok seçmen bu sıkıntıyı yaşıyor. Ve desteklediği partinin adını söylemekten çekiniyor, korkuyor. Zaten diğer partilerden pek aday adayı çıkmamasının sebebi de bu.

İkincisi ve en önemlisi seçmen aday adaylarını tanımıyor. Kendi ilçesinden kimi aday görmek istediklerine dair yöneltilen soruya çoğu seçmen yanıt veremiyor veya öylesine mevcut başkanı söylüyor. Sırf mikrofonu yanıtsız çevirmek istemediği her halinden belli bu insanların...

Aday adayı haklı olarak kentinde, ilçesinde kendisini ve varsa projelerini tanıtma ihtiyacı hissetmiyor. Çünkü Ankara buna bakmıyor. Oysa Ankara bunun büyük bir hezimetini yaşayabilir. Yine röportajdakilerden birisi “adaylar ortaya çıksın hangi partiye oy vereceğimize karar veririz” diyordu. İşin özeti bu aslında. Aday tutmayabilir. Ve kendisine güvenen parti yine hezimet yaşayabilir.

Ajans Urfa

Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2018 10:46

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Çürüdük epridik.. Halil ÇAKIR

Biz çocukken yaramazlık yapıp annelerimizi üzdüğümüz de biz yaramaz çocuklara annelerimiz beddua eder ve çürüyüp epriyesiniz derdi...Sanırım bugün gelinen nokta da ülkenin ve toplumun da bu bedduadan nasiplendiğine tanık olmaktayız..Maalesef ülke olarak bir değerler çürümesi yaşıyoruz..Yoz bir kültürle beyinler zehirlenmekte ve toplum adeta vurdumduymazlık içinde her şeyi kabullenmeye zorlanmakta...İşin özü çürüyor ve maalesef çürüdüğümüzü bile farkedemiyoruz...Acı olan da bu gerçekliğimiz...selam ve sevgiyle
13/01/2019 10:58

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024