Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Sn.ÇİFTÇİ,ÖZBEK'i Kim Seçti..?

 


BAŞKAN Nihat ÇİFTÇİ ÖZBEK' İ KİM SEÇTİ..?



Şanlıurfa hipodromunda yarışa katılan saf kan İngiliz atın ,yarış sonrası idrar tahlili alma işleminde, idrarın çabuk alınması için,bakıcısı bu yarış atına, İbrahim Tatlıses in kara üzüm habesi ile Mavi Mavi veya başka bir Urfa parçasını cep telefonundan dinletmesiyle, tahlil için istenilen salyayı,daha çabuk kolayca vermekte. bu yarış atına göre, İbrahim Tatlısesin tatlı sesi yoksa, ben asil at inadım inat dercesine, idrar tahlil işlemi uzun sürmede.

Biz bu misillemeyle , her hangi bir kimsenin atına ÇÜÜÜŞŞ....! kimsenin tavuğuna KİİİİŞ .....! kimseyede ÇİİİİİŞŞŞ......! Demek düşüncesinde, idrar yarışında değiliz.Bu böyle biline.





Müzik şehri Urfa' da, yarış atı bile müzik terapisinden anlıyorsa , yarış atının idrarı, Mehmet Özbek in kuracağı konservatuvarı birbirinden ayrılmalı.


Konu konservatuvar olunca, herkese söz, herkese düşünce hakkı doğar.

Asfalt yolda 1946 yılında Urfa taşı ve mimarisiyle yapılan ,halk bilimcisi ,Mustafa DİŞLİ girişimiyle Urfa lisesi olarak açılan bu binayı, büyük şehir belediye başkanı Nihat ÇİFTÇİ , konservatuvara dönüştürerek,bu işin başına Mehmet ÖZBEK in getirilmesi söylentileri , Urfa halkını hayal kırıklığına ugrattı.


Bazı müzik camiası ve Urfa halk, Müzik yıllı olarak "önümüzdeki seneler kurak geçecek " korkusunda.


Atatürk'ten sonra Celal GÜZELSES' in şahsından, şark bülbülü unvanını alan Seyfettin Sucu, imparator İbrahim Tatlıses ,Kadri Sema, Mahmut Coşkunses, ismail badıllı, bedirhan kırmızı,kepekçi abde, Kazancı Bedih,Abdullah Uyanık,Zekeriya Ünlü,Mehmet Delioglu, Mehmet Nacak, Naci Gençkol, Aziz Yıldız , Yahya Çekirge,Yusuf Oktay İsmail Akagün gibi bir çok Urfalı sanatçıları TRT'den uzak tutan o zamanın mevcutlarını korumayan şimdi hiç yokluktan ne yapacak ..?


Geçmişte kurduğu Urfa Devlet Türk Halk Müziği Korosunun atıl durumda olmasında Özbek in payı yok mu..?

Kurduğu koronun etkinliğine ne halk ,nede protokol dan bir çok kimseler katılmış değil. Özbek yıllardır müzik danışmanı olduğu belediyede ne müzik sahasında nede sahnesinde görülmedi.


Hizmette kaçan değil, hizmetten kaçan diye söylenmede. Müzik çalışmalarında söylediği türküler Urfa değil, Azeri ağırlıklı olmuştur.


Halil Balıkçıoğlu kadar ilimize genç sesler kazandırmamıştır. Ses ve söz sanatçısı Aziz Yıldız - kurulacak konservatuvar için, Arif Çelik, Halil Balıkçıoğlu, Ahmet Nacak gibi hocalarım bu iş için yeterlidir görüşünde.


İsmi mahfuz ses sanatçısı - sayın Özbek birilerini konservatuvarın başına dikip uzak duracaksa, bu iş yürümez.


Devlet Türk Halk Müziği Korosunu kurarken 29 kişilik mevcut sanatçılardan 21 tanesi yabancı sanatçılar doldurdu .birçok ünlü sanatçılar, Urfa korosunda kadrolu görünüyorlardı ama Urfa'da görünmüyorlardı.


Bu iş Özbek 'ten, Özbekistan'dan uzak olmalı diye söylenmekte. Kamuoyundan gelen sesler kurulacak konservatuvarı Mehmet Özbek idare edecekse ,bu konservatuvar başına bi haller gelecek düşüncesi yer almakta .Bir kısım basın camiası : Mehmet Özbek bu yaştan sonra Dedeler Yadigarı gurubuna katılsın. Kurulacak konservatuvardan uzak Azerilere yakın olsun düşüncesinde

Sayın Nihat başkan. Müzik şehri Urfa'da yarış atı, Tatlıses'in komutuyla salya veriyorsa, İmparator İbrahim Tatlıses'in de görüşü alınmadan her hangi bir karar verilmemeli.

Konservatuvar oluşumunu gerçekleştiren valimiz sayın Abdullah Erin ,Büyük şehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçi,İl Milli Eğittim Müdürü sayın Şerafettin Turan' a vermiş oldukları katkı ve emeklerine teşekkürler sunulmakta.

Başta Dedik ya ....!

Başkan Nihat Çiftçi Özbek' i kim seçti .....?

Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2017 08:32

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 4 Yorum Eklenmiştir.

Urfa Kültür ve Sanat Mafyası işbaşında dergah kentli

yine kültür sanat mafyası iş başında urfa kültürünü yöneten 5-6 kişi işbaşında bu memleket spor da sanat da siyaset te eğitim de sanayi de kısacası her alanda 80 ve 81 nci sırada işi ehline verin bu adamın urfaya ne katkısı oldu urfa müziğine ne yaptı kaç tane gencimizi trt ye sanatçı olarak aldı elazığ Kerkük dedi de dedi
28/12/2017 08:53

2018 müzik şehrine hoş geldiniz. maraton yarışı

2018 müzik şehrine hoş geldiniz.diye beklerken yine eski söylemlere bakarak yav bu antep böyle yapmış Adıyaman şöyle yapmış diyeceğiz.. çünkü hakkıyla düşünmüyoruz. teşekkürler hüseyin bey.
28/12/2017 07:33

Hüseyin güzele. Cemal AKBAŞ

Hüseyin kardaşim yine cesaret isteyen bir konuya değinmişsin. Evet her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir diye bir söz var ama. Doğru da doğrudur işte. Birilerinin söylemesi gerekiyor. Mehmet Özbek evet müzik alanında yeri doldurulamayacak bir bilimsel müzikoloğdur. Fakat koşturmak emek vermek başka birşeydir. Böyle bir görev Özbek hocaya kıymamak gerek diye düşünüyorum. Genç nesilden bu işin neferliğini yapacak biri tercih edilebilir. Yıllarca şurkav bünyesinde çocuk korosu kurmuş. Müzik lisesine ordan Harran üniversite. Konservatuar bölümüne sayısız öğrenci yetiştirmiş Halil Balıkçıoğlu gibi biri daha verimli olur diye düşünüyorum. Selam saygılarımla.
28/12/2017 07:32

2018 müzik şehrine hoş geldiniz. maraton yarışı

2018 müzik şehrine hoş geldiniz.diye beklerken yine eski söylemlere bakarak yav bu antep böyle yapmış Adıyaman şöyle yapmış diyeceğiz.. çünkü hakkıyla düşünmüyoruz. teşekkürler hüseyin bey.
27/12/2017 12:14

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024