Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Adaletin Terazisi Ve Herkes..

 


ADALETİN TERAZİSİ NEDEN HERKESE İŞLEMEZ?


Her ne kadar Hükümet ‘hiçbir bakan ve milletvekilinde Bylock olduğu yönünde bilgiye ulaşamadık’ türünden açıklamalar yapsa da kimse buna inanıyor mu? İnanmıyor.

Zaten açıklamayı yapan Hükümet mensuplarının da bir-iki soru daha sıkıştırmalık hali var. Yani biraz sıkıştırılsa, açıklamayı yapanın dahi inanmadığı anlaşılacak.

Herkesin rahatsız olduğunu bildiği halde Hükümet neden ‘Bylock’ bulunduran veya FETÖ ile içli-dışlı olmuş mensuplarını koruyor?

Bence bu sorunun yanıtı bulunduğunda FETÖ soruşturmalarında neden terazinin herkes için adil tartmadığı ortaya çıkacaktır.

Sırf gurbet elde çocuğunu güvendiği bir devlet yurdu bulamadığı için FETÖ’nün yurtlarına teslim etti diye birçok baba ve evladın hayatı cehenneme döndü. Onun-bunun hatırıyla sendikalarına üye oldu diye, gazetelerini aldı diye veya sohbetlerine katıldı diye insanlar, aileler hatta çocuklar ağır bedeller ödüyor.

Hükümet de, Cumhurbaşkanı da bunu görüyor, biliyor.

Peki neden bile bile bunu reva görüyorlar?

Valla kazanmak yerine basit basit gerekçelerle insanların hayatı neden cehenneme çevriliyor bilmiyorum. Ama bazı bakan ve milletvekillerinin neden korunduğunu veya haklarında derinlemesine neden soruşturma yürütülmediğini biliyorum.

Düşünün referandum öncesi bazı AK Parti’liler nasıl gece demedi, gündüz demedi partisinin propagandası için dolaştı. ‘Hayır’ kanadı bile bu anlamda özeleştirisini yaptı. Kendilerinin ‘evet’ kanadı kadar çalışmadığını itiraf ettiler.

İşte bana göre bütün sebep bu!

Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üzerlerine gidildiğinde hapisten çıkamayacak siyasileri sahaya sürdü. Ve onlar da isteseler de, istemeseler de çok yakında partilerinin genel başkanı olacak olan Erdoğan’ın gözüne girmek için gecelerini gündüzlerine kattılar çalışarak. Özellikle sosyal medya başta olmak üzere boy boy pozlar verip böylelikle Erdoğan’ın has adamı olduklarını kendilerince kanıtlamış oldular.

Hatırlayın!

Mesela en fazla FETÖ’ye yakın olduğunu tahmin ettiğimiz siyasi kimse, en fazla sahada o görüldü (İstisnalar var elbet, onun için burada her çalışan FETÖ’ye yakın manası çıkmaz inşallah). Mantık olarak düşününce Cumhurbaşkanı bu konuda haklı… Onlara dokunulsa lehte çalışmak yerine gizliden gizliye de olsa aleyhte çalışacaktı.

Ama hesaba katılmayan iki durum var!

Birincisi bu tip siyasilerin çalışması samimi bir çalışma değildi. Göstermelikti. İkincisi de onlara dokunulsa kamu vicdanı rahatlayacak, AK Parti beklediği gibi belki de yüzde 60’tan fazla ‘evet’ oyu almış olacaktı.

Hemen hemen herkesin bir tanıdığı cezaevinde… Akrabası, yakını, arkadaşı veya çok sevdiği bir meslektaşı ya hapse atıldı yada işinden oldu. Madalyonun öteki yüzüne bakıldığında ise bu insanlardan daha fazla FETÖ’ye bulaşanlara dokunulmadı. İşte bu yüzden çoğu AK Parti ve MHP seçmeni ya sandığa gitmedi yada ‘hayır’ oyu verdi.

Hulasa demem o ki, yakında yapılması muhtemel bir genel seçim öncesi de aynı taktik uygulanarak, FETÖ’ye bulaşanlar alınacağına, sahaya sürülecek. Ve unutulmamalı ki, -bunu en fazla sahadaki gözlemlerimden yola çıkarak söylüyorum- referandumdaki ‘evet’ AK Parti seçmenin verdiği son krediydi. Özellikle her türlü şer odaklarınca çevresi kuşatıldığı için AK Parti’ye ‘can simidi’ atıldı ‘evet’ oyu verilerek. AK Parti şimdi kıyıya çıktı. Geminin içinde olup da, bilerek olmasa dahi geminin batmasına aracı olanları yeniden okyanuslara açıldığı yeni gemiye alırsa, vallahi korkarım ki bu defa boğulmaktan kurtulacak bir can simidi de bulamayacak.

Çünkü 16 Temmuz’da Cumhurbaşkanına olan destek yüzde 90’lardayken, 16 Nisan’a kadar yüzde 51.4’e kadar geriledi. Böyle devam edildiği sürece daha da gerileyeceğini tahmin etmek güç değil.

Adalet herkesi memnun eder. Bir Hint Atasözü’nde derki, “Adalet Tanrı’yı da, halkı da memnun eder.”

Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2017 15:54

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024