Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

OKUL HAYATTIR

 

OKUL HAYATTIR



Kullandığımız kaslarımız güçlenirken, kullanmadığımız kaslarımız ise güçsüzleşir.

Bu durum yeteneklerimiz, duygularımız ve düşüncelerimiz için de aynıdır.

Hangi duyguyu yaşamaya ağırlık verirsek o duyguyla ilgili olay ve kavramlarda sezgilerimiz artar. Ayrıca duygu davranış etkileşiminden yola çıkarak da davranışlarımızın o yönde geliştiğini söyleyebiliriz.



Sürekli yazma eğilimi içinde olan insanlar, yazdıkça kalemleri güçlenir. Doğuştan bu yönde yetenekleri olmasa bile sonuçta başarılı olabilirler. Sadece kendilerine özgü bir üslup oluşturmada zorlanabilirler.

Tam aksini dile getirecek olursak, yetenekli olduğu halde bir süre yazmaya ara verenle de kalemin nankör yüzüyle karşılaşacaktır mutlaka.



Çoğu zaman çocuklarımızda da buna benzer sorunlar yaşanıyor. Ne var ki çözüm üretirken yetişkinlerin onlara yardım etmesi gerekirken, maalesef, yeni yeni sorunlar ürettiklerine şahit oluyoruz.



Sayısal öğrencisiyim ben Türkçe, coğrafya yapamam veya sözel öğrencisiyim işte kimyadan, matematikten anlayamam diye düşünen bir öğrencinin çaresizliğini düşünün lütfen!

Son günlerde bu çaresizliği yaşayan öğrenciler arasında ilkokul öğrencileri bile var maalesef.

Çocuk lise veya üniversite giriş sınavına hazırlanıyor. Niye Türkçe dersinde yanlışın fazla, sebebini bulalım diyorsun. Cevap vahim: Hocam ilkokuldayken öğretmenim demişti ben sayısala yatkınmışım.

Diğer bir öğrenciye matematik dersi için aynı soruyu soruyorsun. Cevap yine aynı: Meğer o da sözel ağırlıklıymış, matematikten anlamazmış, çünkü öğretmeni öyle demiş.



Evet, doğrudur bazılarımız sayısal derslere daha yatkınızdır bazılarımız da sözel derslere.

Türkçe dersini yapamayan bir çocuk, okumayan, okuduğunu çözümleyemeyen, düşüncelerini mantık akışına göre dile getiremeyen, düşünceler arasında muhakeme yapamayan bir çocuk düşünün.

Bu çocuk farkındalığını nasıl geliştirecek, nasıl sağlıklı iletişim kuracak ve hayatındaki öncelikleri nasıl belirleyecek?

Matematik dersini sevmeyen bir çocuk, düşünce disiplinini, her duyduğunu kabullenmeyi, sorunlara çözüm üretebilmeyi, düşünceyi açık ve kesin belirleme yönlerini nasıl belirleyecek?



Orta öğretim yaşındaki bir gencin, yaşadığı ilin yerini haritada bütün bölgelere bakındıktan sonra bulması ne kadar acı değil mi?



Organlarının özelliklerini ve çalışma sistemini bilmeyen bir genç nasıl sağlıklı beslenebilir?



Ne yani sayısal bölüm mezunu olanlar, iletişimini güçlü kılmak zorunda değil mi, tatile gitmiyor mu, insanlardan, hayattan soyutlanmış bir şekilde mi yaşıyor?



Ya da sözel bölüm mezunu olanlar, evini dekore ederken, mobilyalarını yerleştirirken ışığın yönünü, simetrileri hesap etmiyor mu, kullandığı deterjanın içeriğini okumuyor mu?

Hangi yiyeceklerin karbonhidrat, hangisinin protein olduğunu bilmek sağlığını etkilemiyor mu?



Bizler yol gösterenleriz…

Bizler, öğrencinin eksik olduğu derslerde özgüvenini oluşturanlarız...

Bizler, ufku geniş, hayatı farklı açılardan ele alabilen çok yönlü insanlarız…

Bizler, öğrencisini akademik başarıya ulaştırmaya çabalamanın yan sıra bireysel, toplumsal hatta kültürel yaşama hazırlayanlarız...



Eğer bizler, dersleri sadece sınıf geçmek için not yükseltmek için kullanılan araç ya da sınavlardaki katsayılarına göre net arttırıcı unsurlar olarak gösterirsek öğrenci tatbikî kolaya kaçacaktır. Yapamadığı dersi bırakacaktır.



Bu konuda bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Eğer çocuklarımıza derslerin amacını kavratabilirsek, onlardan nasıl faydalanacaklarını öğretebilirsek sadece okul süresince değil bütün yaşamları boyunca bilgili, kültürlü, danışan değil danışılan bireyler olmaları için katkıda bulunacağına ikna edersek, hatta ve hatta ileride donanımlı birer anne- babalar olacaklarını anlatabilirsek daha başarılı olabilirler.



Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2016 09:27

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 4 Yorum Eklenmiştir.

Mükemmel Önder GÖKCE

Ahhh Bacılık derin bir yara bastığın parmak. Temel ilkokul. Sınıf Öğretmeni böyle bir ayrım yapmışsa liseye gelene kadar aynı devam ediyor. Lisede ise ilgilenmeyen öğretmene denk gelirse vay haline. Rabbim geleceğe yön vermeye çalışan meslektaşlarımızı artırsın. Kalemine sağlık. Selâm ve dua ile
13/10/2016 22:27

Mükemmel Önder GÖKCE

Ahhh Bacılık derin bir yara bastığın parmak. Temel ilkokul. Sınıf Öğretmeni böyle bir ayrım yapmışsa liseye gelene kadar aynı devam ediyor. Lisede ise ilgilenmeyen öğretmene denk gelirse vay haline. Rabbim geleceğe yön vermeye çalışan meslektaşlarımızı artırsın. Kalemine sağlık. Selâm ve dua ile
13/10/2016 22:27

Teşekkürler.. Büşra Kaya

Ayten Hocam, elinize yüreğinize sağlık, yine çok güzel anlatmışsınız. Herşeyin temeli okumak, okuduğunu anlamayan ne sayısalı ne sözeli yapabilir. Eğitim sistemi ümidimizi, şevkimizi kırsa da sizin gibi eğitimcilerin yetiştirdiği nesillerin varlığını bilmek yüreğimize su serpiyor.
13/10/2016 15:37

sevgi can coşkun

Başlıkta belirttiğim gibi herşey sevgi iledir hocam. Sevgi ile bu söylediklerinizi uygulamak gerekir. Çok güzel anlatmışsınız saygılarımla
13/10/2016 10:02

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024