Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

GAZETECİLERİN SUÇU YOK MU?

 

GAZETECİLERİN SUÇU YOK MU?





Son birkaç yazım da kurumlar başta olmak üzere bulundukları makamlarda oturdukları koltukları dolduramayan O makama daha fazla değer katmak yerine o bulundukları makamlardan nemalananları, iş yapmayanları eleştirmekteyim.

Dün bir taziyeye gittim.

Taziye çıkışında sima olarak tanıdığım birisi yanıma yaklaştı ve ‘Halil bey. Karumları eleştiriyorsun. Kişileri, makamlarda bulunanları zaman zaman eleştiriyorsun. Peki öz eleştiride bulunup neden kendinizi, yani Urfa’da gazeteciyim diyen fakat bu işle alakası olmayanların duruşlarını eleştirmiyorsun?’ dedi.

Yerden göğe kadar haklıydı bu zat.

Hani, ‘çuvaldızı kendine, iğneyi karşındakine batır!’ derler ya. Bizimkisi de öyle olmalıydı.

Sahi, Urfa’da Gazeteciler ne yapar?

Nerede çalışır gözükürler fakat nereden maaşlarını alırlar?

Kimlere yağdanlık yaparlar?

Gazeteci halkın sesi, gözü ve kulağı olması gerekirken buz dağının görünmeyen yüzünden aslında kimlere hangi amaçla hizmet verirler?

Evet, Urfa’mızda ne yazık ki gazetecilik ayaklar altında.

Beyefendi elinde bir fotoğraf makinası ile gazeteciyim diye geçiniyor, fakat bir bakıyorsun düğünlerde resim çekip, damata ya da kirvesine iki gün sonra resimleri pazarlıyor!

Buna benzer çok rezalet ve asla mesleği kabul görmeyecek adımları atanlar var ne yazık ki içimizde.

Bu bir gerçek.

Çuvaldızı kendimize batırmak adına bu gerçeği dillendirmeliyim.

Bir arkadaşımız Valilik, Belediye, Emniyet ya da her hangi bir kurum veya bir STK, yahut bir yer ile ilgili bir olumsuzluğu mu yazmış, kaleme almış.

Hemen bizim sözde Gazeteci olan fakat aslında yalaka gazetecilikten öte gitmeyen birçok isim o haberi yapanı karalarken, başlarlar haberin asıl muhatabı olan kişi, kurum ya da birileri yağlamaya, allamaya, pullamaya.

Evet, Urfa’nın bugün bu denli sorunlu il olmasında öz eleitiride bulunak gerekirse bizim büyük suçumuz var.

Ama sorun yine de işini mesleki onuru ile yapan ile işini namussuzluk ile yapanların yine birçokları tarafından ayırt edilmemesi.

Ortada bir suç! Bir yanlışlık var ise bizlerin arasındaki art niyetli kişiler ile bu art niyetli kişilere bazılarının kendi işlerine geldiği için taviz vermesinden kaynaklanmaktadır.

Eğer, bugün Urfa’da gerçekten çok güçlü bir medya olmuş olsaydı, Tarım Bakanı ve aynı zamanda Urfa milletvekili olan Faruk Çelik, basın açıklamalarını ayak üstü, otel köşeleri ya da Bekirin çamlığında değil, Urfa Gazetecilerinin bir bütün oldukları tek cemiyetin çatısı altında yapardı. Ama gelin görü ki Urfa’da birbirinden kızıp ayrı ayrı cemiyet kuran 5 ayrı cemiyet var.

Zararın neresinden dönülse kardır derler. Dilerim tüm cemiyetler bir araya gelir ve tek çatı altında güçlerini bir araya getirip güç olurlar. Tabi ki aralarındaki çürük elmaları da temizlemek şartı ile.

Bu arada ‘Bekirin çamlığı’ demişken, bu konuda Pazartesi günü bu ilin başta Valisi olmak üzere birçoklarının dikkatini doğru olarak çekebilmek, bazı yanlışlıklardan geri adım atabilmeleri adına bir yazıyı inşallah kaleme almış olacağım.

Evet, bugün bu ilin sorunlarında bulundukları makamların hakkını vermeyenler gibi maalesef aramızdaki bazı çürükler yüzünden bizlerinde kabahati var. Ve ben bundan dolayı tüm URFA halkımdan özür diliyorum.

Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2016 08:18

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024