Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Mülakat Kadrolaşmanın Önünü Açar

 

Mülakat Kadrolaşmanın Önünü Açar



15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan rakamlar yıllardan beri Devlet Memurluğu Sınavlarında dönen torpil ve adam kayırmacılığının büyüklüğünü gözler önüne sermiştir.



Devlet memurluğuna alınırken bilgi, liyakat ve özel yeteneklerin göz önünde bulundurulması gerekirken “kart hamili yakinimdir” uygulaması devreye girmiş ve binlerce gencin hakkına tecavüz edilmiştir. Üstelik bunu yapanlar taktıkları Müslüman maskesi arkasında bu melaneti çevirmişlerdir. Yıllarca yazıldı, çizildi, konuşuldu; sınav soruları çalınıyor, ablalar, ağabeyler cevap anahtarlarını dağıtıyor vs. tabi şimdi bunları yeniden burada yazmanın bir anlamı yok ama genel bir durum değerlendirmesi yapmakta elzem hale gelmiştir.



Bir kere şu belirtmekte fayda görüyorum ki; FETÖ olayı asla sürpriz değildi, FETÖ yıllardan beri ülke genelinde dilediği gibi at oynatırken, kadrolaşırken, zenginleşirken, nüfuzunu artırırken bu tehlikeyi gören ve sürekli olarak AKP hükümetini uyaran bir kesim vardı, evet ülkücülerden bahsediyorum. 2010 yılı Eylül ayında Dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun ÖZTÜRK imzasıyla yayınlanan “Ekrem Dumanlı’ya Açık Mektup” başlıklı makale dikkate alınmış olsaydı, MHP Genel Başkanı Dr.Devlet BAHÇELİ’nin “Okyanus Ötesinden Ülke Yönetimine Müdahale Ediliyor” uyarıları dikkate alınmış olsaydı bugün belki de FETÖ olayı bu aşamaya gelmeden önü kesilmiş tabir yerindeyse yılanın başı küçükken ezilmiş olacaktı.



FETÖ’nün kamudaki bu kadrolaşmasının “kopya”dan sonraki en büyük sebebi mülakat sınavlarıdır.



Torpil ve adam kayırmacılığının önüne geçmek amacıyla 1999’da 56. Hükümet tarafından DMS adıyla çıkarılan ardından 57. Hükümet tarafından KPSS adıyla geliştirilen sınav sistemi 2002 yılına kadar muazzam bir şekilde işlemiş, özel yetenek gereken kadrolar dışında atamalarda sadece merkezi sınavdan alınan nota bakılmış ve mülakat yapılmamıştır.



Ancak 2002 yılından sonra önce birkaç sonra bir çok kurumda merkezi sınav notu ve mülakat notu esas alınmıştır. Mülakat sayesinde FETÖ kadrolaşma konusunda zirve yapmıştır. Bugün açığa alınan memurların sayısına bakılınca (ki bunların içinde suçsuzluğu ispatlanarak geriye dönecek olanları tenzih ediyorum) ne demek istediğim anlaşılacaktır.



Şimdi 15 Temmuz sonrası yaşananlardan ders almamışız gibi, bu sefer öğretmen alımlarında da mülakat şartı getiriliyor. Ben kendim girdiğim çeşitli mülakat sınavlarında muhatap kaldığım soruları ve verdiğim cevapları 20-25 yıl geçtiği halde unutmadım.



Özel yetenek gerektiren pozisyonlar haricindeki devlet memurluklarına atamalar mutlaka ama mutlaka KPSS puanlarına göre merkezi yerleştirme ile yapılmalıdır. Mülakat yapılmamalıdır. Mülakat bir hatadır. Bu hatada ısrar edilirse belki bu sınavda değilse bile ileride yapılacak olan sınavlarda yine kartvizitler devreye girecek, yine kadrolaşmalar başlayacaktır. Devlet kademeleri FETÖ’den temizlenirken yeni virüslere maruz kalmasın!

Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2016 15:39

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024