Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Hastane Fakiri Urfam-2

 

Hastane Fakiri Urfam-2


Türk töresinde devlet kutsaldır. Devletin olmadığı yerde milletin bir önemi yoktur. Çünkü, devlet olmazsa fertlerin hiçbir hürriyeti olmayacağı gibi dinleri de olmaz… bu bakımdan devlete bağlılık esastır ve hepimizin devlete karşı olan görevlerimiz kanunlarla çerçevelenmiştir. Her vatandaş bu görevlerini yerine getirmek zorundadır. Bu görevlerini yerine getirmeyenler cezalara çarptırılırlar.



Ancak devletin de vatandaşlara karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklardan en önemlileri şunlardır;



Devlet, vatandaşının güvenliğini sağlar.



Devlet, vatandaşına sağlık hizmeti verir.



Devlet, vatandaşına eğitim hizmeti verir.



2016 yılı Türkiye’sine bir göz atalım;



Cennet vatanımızın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir şehirde insanımızın can ve mal güvenliği kalmamıştır.



Aşırı yoğunluk nedeniyle kamu hastanelerinden sağlık hizmeti almak imkansız hale gelmiş, özel hastanelerde ise -SGK’lı olsalar bile- sadece parası olanlar sağlık hizmeti alabilmektedir.



Düne kadar “hizmet” grubu olarak gördükleri bir kesimin dershanelerini kapatacağız diyerek başlatılan furya ile aslında ülkemizde paralı ilk ve orta öğretimin temelleri atılmış oldu.



Bugünkü yazımızın esas konusuna dönecek olursak, Şanlıurfa’nın sorunlarının en başında gelen sağlık meselesini 4 Kasım 2013 (http://www.sanliurfagazetesi.com/Yazar-hastane-fakiri-urfam-1321.html) tarihli köşe yazımızda dile getirmişiz fakat üç yıl önce yazdığımız o yazıdan sonra inanılmaz derecede tepki almıştık. Yok efendim artık herkes istediği hastanede tedavi olabiliyormuş da, SSK’nın ilaç kuyruklarında çile çekilmeyecek de, vs…



Pekiyi üç yıl önceki o köşe yazılarımızın altına yorumlarını eklerken gerçek isimlerini yazmaktan imtina eden yiğit -!- okuyucu kitlesine sormak istiyorum;



Özel hastanede, muayene, tahlil, röntgen, teşhis ve ilaç size kaç liraya mal oluyor. Bu özel hastane aynı işlem için devletten kaç lira tahsil ediyor…



Şanlıurfa’daki özel hastane, tıp merkezi, dal merkezi vb. kuruluşlara devletin yıllık ödediği toplam para kaç liradır, bunları hiç araştırdınız mı?



“Benim oy verdiğim siyasi iktidar bir iş yapıyorsa, bunun doğruluğu tartışılamaz” diyenler, lütfen at gözlüklerinizi çıkarıp etrafınıza bir bakınız, özel sağlık kuruluşlarına ödenen yıllık para ile her sene 500 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılabilirdi.



Şanlıurfa’nın farklı bölgelerine örneğin Süleymaniye/Açıksu, Karaköprü, Eyyübiye, semtlerine büyük kapasiteli birer devlet hastanesi yapılmış olsaydı, M.Akif İnan Hastanesinde sistem 3-4 gün sonrasına randevu vermezdi, Çocuk hastanesinde aynı yatakta 4 çocuk yatmazdı, Doğum evinde bir doktor günlük 200 hastaya bakmak zorunda kalmazdı.



Yani şu an gündemde olduğu gibi Şanlıurfa’nın meselesi özel hastanelerin SGK ile sözleşmelerinin feshedilerek kapanmış olmaları değildir. Asıl mesele Şanlıurfa merkeze 14 yıldan beri bir tane bile devlet hastanesi yapılarak hizmete açılmamış olmasıdır.



Hiç kimse kusura bakmasın, bir siyasi parti 14 yıl boyunca tek başına iktidarda kalacak, her seçim rekor düzeyde oy aldığı bir şehirde yani Şanlıurfa’da bir tane bile hastanenin temelini atıp, inşaatını bitirip, hizmete açamayacak olsun… Bana göre bu siyasi partinin sağlık politikası çökmüştür.

Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2016 15:02

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 2 Yorum Eklenmiştir.

. Kaan Gökçel

Reis 14 yıl boyunca süre gelen zaman da iktidar da kalan parti Devletin ve milletin refahı için değil şahısların ki şahsiyet bile olamayan şahısların ceplerini kişisel rantlarını zenginleştirmek yandaş kuruluşların şirketlerin holdinglerin vs. toplulukların temelini sağlamlaştırıp geleceğeini güvence altına almak ile meşgulken başta yazınızın konusu olduğu için Sağlık kuruluşlarında ve diğer hizmet kuruluşlarında denizde damla olmayacak kadar küçük işlerlerden başka hiç bir söz konusu hizmette bulunmadıkları sadece Şanlıurfa için değil Türkiye genelinde ki illerde ilçelerde beldelerde açıkça görülmektedir. En acısıda şudur ki Milletimiz bu duruma yani zenginin daha da zenginleşti
26/04/2016 18:14

hastaneler ahmet naci okumuş

özel hastane kaldımıki olananlarda kapatıldı şimdi diyeceklerki çalıyorlardı yolsuzluk falan doğrudur fakat bazı hastaneler çalmiyomu dersanelere Gelince ne fark eti yine okul adı altında işlerini yapiyorlar vekurs adı altında dershaneler yine var
26/04/2016 16:47

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024