Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Narsist Bir Çocuğunuz Olsun mu?

 



Ebeveyn olmak kolay değil. Kanımca evlilik öncesi eğitimlerin artırılması ve bu eğitimlere katılmanın şart koşulması gerekiyor. Çiftlerin uyumu, anlaşabilmeleri için birbirlerini iyi tanımalarının önemi büyüktür. İki kişinin anlaşması ve uyumu doğacak çocuklarına da yansıyacaktır.

Mutlu, demokratik bir ailede yetişen bir çocukla, sürekli kavga eden, birbirlerini dinlemeyen anlamayan yada çocukları sürekli yeren bir aile tablosu çocuklar üzerinde onarılması güç izler bırakacaktır. O küçük ve savunmasız halleri ile bununla nasıl baş edeceklerdir. Bu şekilde yetişen çocukta çok farklı kişilik problemleri ortaya çıkması olası bir durumdur.

Sadece anne babanın aynı dili konuşmamasının dışında; çocuğa değer verilmemesi, sürekli eleştirme, onu küçümseme, aşırı şımartma, dengesiz davranışlar, çocuğun seçimlerinde kendi yapamadıklarını dikte etmeleri ve bu doğrultuda yönlendirmeleri, ilerde narsist bir kişilik oluşumuna ve başka psikolojik sorunlara zemin hazırlayabilmektedir.

Çevremizde, ailemizde narsist kişilik bozukluğu olan birinde görebileceğimiz olası alt başlıklar şunlar olabilir.

Bu kişiler sürekli olarak çevrelerine ne kadar değerli olduklarını söyleme gereği duyarlar ve eleştirildiklerinde incinirler.

Büyüklenme ve değersizlik duyguları yan yanadır. Kimsenin yapamadığını yapmaya çalışırlar.

Onu fark eden ve iyilik eden birine karşı ilgi hissederler ve dikkatlerini ona yönlendirirler. Elde ettikleri başarı sonrası iyilik halleri geçicidir.

İlişkileri mesafeli ve soğuktur. Canları istediği zaman yakınlaşıp istemediği zaman aniden uzaklaşırlar.

Dışardan karizmatik görünen bu kişiler sizi feth eder, iyi anlamış gibi görünür ama asla sizin sorunlarınızı kendilerine dert etmezler sadece ilgilenmiş gibi davranmayı seçerler.

Yaşanan sorunlara çözüm bulamadıkça sık sık partner değiştirerek değerli olduklarını duymak isterler.

Ne yaparsanız yapın minnet duygusu yoktur onlarda.

Ebeveynler Dikkat!

Çocuğunuz daha doğmadan zihninizde onun hayatı ile ilgili yapması gerekenler, yapmaması gerekenler listesi oluşturmayın. Çocuklarınızın başarısını aşırı bir şekilde övüp başarısızlığında aşırı bir şekilde yermeyin. Çocuk sizin beklentilerinize uygun davranıp sevginizi kazanmak için sürekli bir mücadele içinde bulacaktır kendisini.

Çocuk bu şekilde büyütülünce adamına göre muamele yapmayı öğrenir.

Çocuklarımız bizim her şeyimiz onları nasıl şekillendirirsek o şekilde büyür ve kişilik yapıları buna göre oluşur. Onlara değerli olduğunu hissettirmek, göstermek ve uç noktalarda davranmamamız sağlıklı bir birey olmasına imkan tanıyacaktır.

Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2016 14:51

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024