Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YİĞİTLİĞİN CİNSİYETİ OLMAZ

 


Yüce Allah’ın (CC) Resulü Hz. Muhammet Mustafa (SAV) efendimizden aldığı dua sayesinde 600 yıl İslam’ın bayraktarlığını yapmış, üçhilalli sancağın ulaştığı her noktaya mertliği, cesareti, sadakati, asaleti ve adaleti de beraber götüren Türk milletinin erkeği gibi kadını da yiğittir.

Türk kadını, barış zamanında erkeğinin yanında olduğu gibi savaş zamanında da en ön safta gerekeni yapmaktan çekinmemiştir.

Erzurum’u işgal etmek isteyen Rus’lar Aziziye Tabyasını bir türlü aşamadıklar bu isteklerini gerçekleştirememişlerdi. 7 Kasım 1877 gecesi sinsice tabyaya yaklaşarak nöbetçileri şehit eden Ermeniler Rusların tabyayı ele geçirmesini sağlamışlardı. Bu baskından yaralı olarak kurtulan bir asker kara haberi Erzurum’a yetiştirdiğinde vakit sabah ezanı vakti idi, şehirdeki bütün minarelerden ezan yerine “Moskof Aziziye’ye girdi” sedaları yükseldi…
Haberi duyan ahali kadınlı erkekli sokaklara fırlayıp ellerinde kazmalar, kürekler ve sopalarla Aziziye’ye doğru koşarken, o sırada evinde cepheden yaralı gelip yattığı sedirde şahadet şerbetini içen ağabeyi ve biri üç aylık iki çocuğu ile oturan genç bir gelin bu kara haberi duyunca uyuyan evlatlarına “sizi bana Allah verdi, ben de sizi O’na emanet ediyorum” dedikten sonra masanın üstündeki satırı alarak dışarı çıktı ve kalabalığın arasına karıştı. Bu genç gelinin namı Rus harbi devam ettiği sürece Nene Hatun olarak diyardan diyara yayıldı…

Nene hatun Türk kadınının gücünü, fedakarlığını ve asaletini yedi düvele ispat eden sembol bir isim oldu.

Nene hatun gibi yüzlerce, binlerce, onbinlerce isimsiz kahraman sayesinde düşman vatandan kovuldu, kurtuluş savaşı kazanıldı, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu ama Türk milletinde Nene hatunlar, Kara Fatmalar, Şerife bacılar hiç bitmedi…

Yıllar geçti, topraklarımıza silahla giremeyeceğini anlayan Ruslar ve diğer emperyalist çapulcular bu sefer komünizm gibi sapık bir fikir sistemiyle şanslarını yeniden deniyorlardı.
Üstelik bu işgal o kadar sinsiydi ki, birçok işbirlikçi bile bulmuşlardı. Bu tehlikenin farkına ilk olarak Cennet Mekan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ varmış ve Türk milletini uyarmıştı. Başbuğun uyarısına kulak verenler kurtuluş savaşını yeniden başlatırcasına birbirlerine kenetleniyor, ülkücü teşkilatlarda bilinçlenip, vatan savunmasında görev alıyorlardı.
Bu savaşın Urfa cephesi de oldukça hareketliydi…

Hakk ile batıl arasındaki bu savaşta tercihini Hakk tarafından yapan imanlı, itikatli, dürüst, mert, çevresinde sayılan, sevilen, asil bir Türk genci vardı… Bu genç bir yandan eğitimine devam ederken, diğer taraftan ticaretle uğraşıyor, çeşitli spor dallarında Urfa’yı başarıyla temsil ediyordu… Uzun boylu, güzel ahlaklı bu genç mutlu bir yuva kurma hayali ile 1979 yılında hayatını Nihal hanımefendi ile birleştirdi.

Yeni damat olan bu genç sırf vatanını, bayrağını, milletini, devletini sevmesi ve dinine olan bağlılığı yüzünden komünist teröristlerin hedefindeydi… Henüz üç aylık evli iken 12 KASIM 1979 akşamı iş çıkışı eşini bankadan almak üzere, Urfa’nın yıldız meydanı mevkiine üç kardeşiyle birlikte giden genç, arabasında bir müddet bekledi.

Nihal hanımefendi tam bankadan çıktığı anda Belediyeye bağlı ekipler trafodan elektrikleri kesmişti. Bir kahpelik kokusu alan genç eşi arabaya biner binmez direksiyondaki kardeşine “gazla” diye bağırdı, aynı anda gecenin karanlığını yırtan silah sesleri duyuldu… Çapraz ateşe alınmışlardı, her taraftan kızıl kurşunlar üzerlerine yağıyordu. Bölgeden uzaklaşınca Nihal hanımefendinin vurulmuş olduğunu fark etti ve o tarihteki Urfa’nın tek özel hastanesine yöneldiler.

Hastaneye vardıklarında Nihal hanımefendi çoktan şahadet mertebesine ulaşmıştı… Hastanede sağa sola koşuşturan gencin yaralı olduğunu fark eden sağlık görevlileri hemen cerrahi operasyon yapmışlarsa da vücuduna isabet eden mermi çekirdeklerinden biri çıkarılamamış ve bugün halen o gecenin acı bir hatırası olarak mermi çekirdeğini bedeninde taşımaktadır.

Ayşe ÇETİNKAYA, Bilge ÖZSOY, Fahriye ALTINOK, Figen ÇÖKTÜ, Hanife FENDOĞLU, Mürüvvet KEKİLLİ gibi ülkücü kadın şehitler kervanına katılan Urfalı Nihal ÇİZMECİOĞLU hanımefendiyi şahadet yıldönümü dolayısıyla, bütün okurlarımın Fatihalar, Yasinler ve dualarla yad etmesini temenni ediyorum.

Ruhu şad, mekanı cennet, komşusu Efendimiz (SAV) olsun inşallah!
NOT : Prensim kararım gereği ülkücü şehitleri anlatırken, hayatta olan hiç kimsenin ismini zikretmediğimden dolayı yakınlarının affına sığınırım.

Ekleme Tarihi: 12 Kasım 2015 12:12

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Kusursuz Mehmet Bağış

İnanın okurken duygulanmamak elde değil.Bir amaç bu kadar mı?güzel ifade edilir.Yüce Allah böyle kalemleri korusun ve çoğaltsın inşallah.
12/01/2016 18:01

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024