Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Ya İstikrar Ya Koalisyon Ya da Kaos!

 

"YA İSTİKRAR, YA KOALİSYON YA DA KAOS”

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, Ülkemizde yaşayan her seçmen, kendi ideoloji görüşüne göre yorum yapıp kendine göre haklı sebeplerini paylaşarak, süreci ve gündemi değerlendirmekte. Ak Parti seçmeni 13 yılda yapılan hizmetleri tek tek anlatıp, 7 Haziran seçimlerinden sonra sandıktan koalisyon çıkmasının ardından CHP, MHP ve HDP’nin süreci nasıl tıkadığını, bir koalisyon hükümetini bile kuramadıklarını vurgulayarak,1 Kasım akşamı sandıktan yeniden koalisyon çıkması halinde Ülke’nin kaosa gideceğini, bunun için muhakkak sandıktan tek başına iktidar ve bununla birlikte siyasi istikrarın olması gerektiğini savunmaktalar.

Cumhuriyet Halk Partisi, ana muhalefet partisi olarak yine yerini koruyacağından emin olduğu için, mecliste koltuk sayısını arttırmak adına çalışmalarını özellikle Doğu ve Güneydoğu’da daha da etkinleştirerek, çalışmalarını sürdürmekte. 7 Haziran sonrası koalisyon sürecinde başarısız olan CHP teşkilatı her ne kadar süreci kendilerinin tıkamadığını belirtseler de kamuoyunda algıların farkı olması onları da bu süreçte olumsuz etkiledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli 7 Haziran akşamı kesinlikle koalisyon ortaklığına girmeyeceklerini açıklamasının ardından, 4 maddeyi şart koşması ve meşhur siyah çantasıyla görüşmelere katılıp, süreci hayırlara bırakması hem kendi tabanında hem de genel siyasi çevrelerinde büyük tepkiler aldı. 1 Kasım seçimlerine giderken Meral Akşener gibi partinin Asenası olarak adlandırılan ismi liste dışında bırakması, Tuğrul Türkeş’in geçici hükümette görev alarak partisinden ayrılıp, AK Parti’den Ankara milletvekili adayı olması MHP’nin 1 Kasım seçimlerine sancılı girmesine sebep oldu.

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran öncesi meydanlarda barış kardeşlik ve Türkiye partisi olma yönündeki söylemleri HDP’yi sandıktan baraj üstü çıkarsa da 7 Haziran sonrası verdiği demeçlerde Cumhurbaşkanı’na “seni başkan yapmayacağız” söylemleri, eş başkan Figen Yüksekdağ’ın biz sırtımızı “YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz” demesinin ardından barış ve demokrasi adına HDP’ye gönül verip, 7 Haziranda oylarını HDP’ye veren ve baraj aşımına katkı sunan ekstra seçmen, tedirgin ve huzursuz olmaya başladı.

Ülke genelinde bu gelişmeler yaşanırken Urfa’da Ak Parti’nin etkili ismi ve 4 yılda Urfa’da büyük işler ve projeler hayata geçiren Faruk Çelik yeniden 1.sıradan aday gösterildi. Ak Parti’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime girmeye hazırlanan İbrahim Tatlıses’i ve İbrahim Toru’yu adaylıktan vazgeçirerek işe başlayan Çelik, 4 yılın verdiği deneyimle her noktaya ulaşarak Urfa merkez ile tüm ilçe, köy ve mezralara ulaşarak çok ciddi bir seçim çalışması yaptı. 7 Haziranda Urfa’da 7 vekil çıkaran Ak Parti, Faruk Çelik etkisiyle bu sayıyı 10’a çıkarmayı hedeflese de kamuoyu bu sayının 8 veya 9 olacağını dile getirmekte.

7 Haziranda 5 vekil ile Urfa’da bir ilki başaran HDP teşkilatı, Urfa eski belediye başkanı ve HEP’in 1992 yılında genel başkanlığını yapan Feridun Yazar’ı 6 sıraya dahil ederek beş olan vekil sayısını altıya çıkarmak için yeni bir strateji belirlese de 7 Haziran rüzgarının esmediği 1 Kasım sürecinde, bu düşüncenin biraz zor olacağı, çünkü Yazar ailesinin zaten HDP’ye oy veren bir kitle olduğu, bununla birlikte, HDP’ye oy veren Melik ailesinin CHP adayı Vedat Melik’e yönelerek bu partiye oy verecekleri düşünülerek 6.vekilin çıkarmanın zor olacağı siyasi çevreler arasında ön görülmekte.

CHP’nin 7 Haziranda Ali Murat Bucak ile 31273 bin oy alması baz alınarak, Urfa’nın sevilen değerli siyasetçisi 1.sıra adayı Vedat Melik ile seçime güçlü ve değerli bir isimle gitse de, 2.sıraya Kısas eski belediye başkanı Ali Ersöz’ü alarak Kısas, Sırrın ve Akpınar’daki Türkmenlerin oylarını güç olarak katsa da CHP’nin Urfa’da alacağı oyların 7 hazirandan çok farklı olmayacağı tahmin edilmekte.

Urfa’da sadece 1.sıra adayı İbrahim Özyavuz’a odaklanan Milliyetçi Hareket Partisi, 7 Haziranda 42479 oyla kıl payı kaçırdığı bir vekilliği, 1 Kasımda kaçırmamak adına çalışmalarını daha sıkı tutsa da 2.sıra adayının 1.5 yıl içinde dört parti değiştirmesinin olumsuz karşılanması ve MHP’ ye çok ciddi bir katkısının olmayacağı düşünülmekte.



1 Kasımda yine söz bitecek halk sandığa gidecek ve söz bitecek sandık konuşacak. Sandıktan çıkan sonuç ”YA İSTİKRAR, YA KOALİSYON YA DA KAOS OLACAK” ama iradeye saygı hakkımıza hangisi hayırlıysa o olsun.

Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2015 12:52

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024