Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Kadın&Erkek

 



Erkeklerle kadınların en büyük farkı nedir diye düşündünüz mü? Bu cevabı vermek için onları biyolojik olarak incelemeniz lazım. Bir kere harmanlarımız farklı ve bu hormonların kadına ya da erkeğe yansıyan özellikleri farklı.

Agresiflik, kendini beğenmişlik, belirleyici olma, rekabetçilik, risk alma ve heyecan isteği gibi erkeklikle bağlantılı olan kişisel özellikler erkeklerde kadınlara göre 10 kat daha fazla bulunan testosteron hormonuyla ilişkilidir. (Levit, 2005, s.2)

Kadın cinsiyeti üzerinde etkili olan hormonlar ise; östrojen, progesteron, oksitosin ve serotonin hormonudur. İlk dişilik hormonu olan östrojen yuva kurma ve büyütme duyguları, aile bireylerine ve eve bakmaktan derin bir memnuniyet hissi vermekle birlikte, özellikle kadınlarda üretilen testosteronun etkisini baskılamakta önemli rol oynamaktadır.

Erkeklere göre kadınlarda daha fazla serotonin hormonu ve beyinlerinde de daha fazla serotonin reseptörü bölgesi bulunmaktadır. Bu hormon, kadınların heyecan arama dürtülerini baskılamaktadır (Barletta, 2003, s.25).

Kadınlar, doğanın bağ kurma konusunda “yetkinlik” vermemiş olduğu erkekleri, soğuk, uzak, mesafeli, duygusuz, duyarsız bulurlar. Doğa birine bağ kurma; diğerine sistem kurma gibi farklı özellikler vermiş. Bu özelliklerden biri diğerine üstün değil ama ikisinin bir arada yaşamasını ve anlaşmalarını zorlaştıran özelliklerdir.

Erkekler ilişkilerinde düz mantıkla hareket eder. Acıktılar mı? Yemek yerler. Bunu inceden inceye 3 saat düşünmezler. Gömlek mi almak istiyorlar. Bir mağazaya girer alışverişini yapar ve çıkar.

Biz kadınlar ise; bir gömlek almak için girip takı, toka, kemer, pantolona da bir göz atar. 10 gömleği denedikten sonra birine ya karar verir yada başka bir mağazaya gideriz. Erkeğin verdiği tepki ile kadının verdiği tepki farklıdır. Bu biri iyi yapıyor diğeri tukaka değil. Sadece durum ve olaylara bakış açıları farklı.

Erkek bir kadına ilgi duyduğunda ona ulaşmak ve elde etmek için her yolu dener. Ona aşık olduğunu söyler. Onun bu dünyada eşi benzeri olmadığını da söyleyebilir. Kadın buna inanır. Çünkü onun da işine gelir. Bazen de ters teper ve hayal kırıklığına uğrar. Sadece elde edilmek için o sözleri duymak onu incitebilir.

Çoğu kadın için duygusal birliktelik, paylaşım, öpüşme, sarılma en az cinsel birleşme kadar önemlidir. Erkeğin her gün cinsel yönden doyurması gereken aç bir tarafı vardır. Kadın ise; ilişkide, dejenere olmamış olanlar için söylüyorum, sevgi, ilgi, şefkat de beklemektedir.

Sağlıklı ve gerçek bir birleşmede zihin, ruh, kalp bir arada uyumlu olursa o sadece bir zevk olmaktan çıkar. Tam bir bütünleşme olur ki, kişi kendini tam ve bir bütün hisseder eşi veya partneriyle. Her iki bedende nereye dokunacağını bilir. Şunu yapma bunu yapma yoktur. Karşılıklı mükemmel bir dans ve uyum vardır.

Peki nasıl oluyor da bu kadar harika bir ilişkiyi yakalayan insanlar bazen ters düşebiliyor, bazen ayrılabiliyorlar.

Nedeni çok basit, öğretiler, kalıplar, değerler, kıskançlıklar, özgürlüklerin kısıtlanması…Bir kişiye bağlanmanın ve aşırı ilginin sonucunda karşı tarafta başlayan endişe, korku…

İlişkilerde bir parça da olsa aslında bağımlılık iyidir. Bağımlı aşkı, egodan arındırınca bağlı bir sevgiye dönüştürebildiyseniz ne mutlu size.

Erkekler bazen ufak ayrıntılardan kaçarak bütünü kaçırıyorlar. Kadın küçük bir ilgiyle o gemiyi götürecektir. Fakat bazen onu bile çok görüp kadın ruhunu incitebiliyorlar. Kadın da erkeği incitebiliyor. Aradığı sevgiyi, ilgiyi bulamayınca agresifleşiyor. Daha çok sorguluyor, daha çok kıskanıyor. Sonra karşılıklı didişmeler iki tarafı da mutsuz ediyor. Oysa ruhen, bedenen, kalben o muhteşem müziği yakalayınca dansa devam etmek gerekir.

Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2015 18:22

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024