Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

PEKİ, YA DİĞER İKİ PARTİ?

 

PEKİ, YA DİĞER İKİ PARTİ?

Erken genel seçime bugün itibari ile sadece 28 gün kaldı.
Adaylar henüz daha yeni açıklanmış iken yaptığımız tahminlerde bugün yanılmadığımızı görmekteyiz.
Ne demiştik o zamanlarda?


 
AKP yine bildiğimiz gibi sahanın her yerinde olacak. Vedat Melik ile CHP Urfa’da daha göze çarpan, tempolu bir çalışma trendi içinde olacak. Ama HeDePe ile MeHePe ise sahada aranılır halde olacak.
Evet, bugün seçimlere 28 gün kala bu dediklerimizin gerçekleştiğine şahitlik etmekteyiz. AKP ve CHP gerçekten sahaya hızlı ve Azimli girdiler. AKP eski Bakan Faruk Çelik’in kaptanlığında, CHP ise eski vekil M. Vedat Melik’in kaptanlığında durmaksızın çalışmaktalar. Amma! HDP ve özellikle de MHP nedense ortalıkta görünmeyi tercih etmiyorlar.
Şimdi aklıma ‘Acaba AKP ve CHP’nin işleri zor fakat buna karşın HDP ile MHP’nin işleri kolay ve şimdiden seçimi kazanmayı garantilemişler mi?’ sorusu gelmekte.
Evet, HDP ve MHP’nin seçimde işleri tıkırında olsa ki, halkın içine girmeye, halkla kucaklaşmayı, çalışmalarının derinleştirmeyi düşünmüyorlar.
Bu sorunun cevabını sanırım 28 gün sonrasında sandıkların açılması ile ilk akşam saatlerinden itibaren hep birlikte görmüş olacağız.
Hani, ‘çalışan demir ışıldar’ diye bir atasöz vardır bilirsiniz. işte tam bu noktada naçizane HDP ve MHP’ye tavsiyem, sonradan dizlerini dövmemek, ilke genelinde alacakları oy oranını aşağılara düşmemesi adına tam saha pres uygulamasına bir an önce girmeleridir. Aksi taktirde her iki partide dizlerini döveceklerdir.
Bakın geçen gün bir anket yapıldı.
AKP’nin yüzde 44’ler, CHP’nin ise 28’ler düzeyinde oldu anket sonucunda MHP’de ülke genelinde ciddi bir düşüş olduğu ve HDP’nin de oylarının yavaş yavaş aşağılara doğru indiği vurgulandı.
Anketlere inanır ya da inanmazsınız.

Ama ben saha dolaşan, halkla iç içe olan, her kesim ile oyunun rengini konuşan ve Perşembenin gelişini Çarşamba’dan görmeye çalışan bir kardeşiniz olarak şunun altını özellikle çizmek isterim ki, 1 Kasım öncesi ziller HDP ve MHP içinde sancılı çalacaktır. Çünkü bu gerçeği görmemek için insanın kör olması gerekir.

İbrahim Tatlıses Bağımsız adaylıktan geri adım attı. Diğer Bağımsız aday İbrahim Toru’nun ise şimdilerde bir adım öne, bir adım geriye doğru adım attığına şahitlik etmekteyiz. Toru’da bugün ya da yarın ‘Ben de vaz geçtim!’ derse kimse şaşmasın.

Eski Bakan Faruk Çelik ile AKP 13 ilçede oy toplamaya devam ediyor. Buna karşın CHP’de özellikle M.Vedat Melik başta olmak üzere Ali Ersöz, Hale Soran, Murat Yazar ve diğer adayların yanı sıra yine eski Milletvekili Mahmut Yıldız, il başkanı Aziz Aydınlık ve tüm eski partililer ve eski duayenler ile bu kez sandığa sıkı sarıldıklarına şahitlik etmekteyiz.

CHP’nin bugün ki temposu bize sıfır çekmek yerine BİR’i garanti gibi hissettirmekte. Bunlarla birlikte HDP 5’ten 4’e iner ve MHP’nin de oyları 40 binlerden çok aşağılara düşerse de kimse şaşırmasın.

Eski büyükler ne demiş?
Güneş asla balçıkla sıvanmaz!

Sağlıklı günler dileği ile.

Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2015 10:05

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024