Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BÖLGE EKONOMİSİ DİBE VURDU

 

Haziran ayında yapılan milletvekili seçimleri öncesinde kilitlenmiş olan iç piyasa, seçim sonucunda ortaya çıkan tablo nedeniyle ikinci bir darbe almış oldu. Üzerine bir de terör ve kaos ortamı da eklenince, bölge ekonomisi iyice dibe vurdu.



Suruç'ta 32 gencin yaşamını yitirdiği canlı bomba vahşetinden sonra bölgede başlayan terör eylemleri ve operasyonlar, Suriye'deki savaş ve göç nedeniyle sarsılmış olan bölge ekonomisine yeni bir darbe vurmuş oldu. Bu darbeden ilk olarak turizm sektörü etkilendi. Çok sayıda rezervasyon iptal edildi, insanlar bölgeye gelmekten çekinir oldu.



Oysa, çözüm süreci boyunca bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısı, önceki yıllara oranla katlanarak artmıştı. Diğer yandan bölgede yatırım yapmak cazip hale gelmiş, GAP eylem planı 6. Bölge Teşvik paketinde yer alan illere dışarıdan gelen yatırımlar bölge insanını heyecanlandırmıştı. Bölgenin ticaret hacmi artarak, büyürken, işsizlik rekorunun kırıldığı bölge ilerinde, yeni yatırımlar umut ışığı yakmıştı.



Siyasetteki belirsizlik, sınırımızda devam eden savaş ve bunlarla birlikte Doğu ve Güneydoğu'da son bir aydır baş gösteren olaylar,şimdi hem yatırımcıları, hem de bölge insanını kara kara düşündürüyor.



500 bini aşkın Suriyeli mülteciyi barındıran Urfa, yaşanan bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen illerin başında yer alıyor.



Kenttin ekonomik canlılığı, komşu illere görenle zaten daha düşük seviyedeydi, Tüm bu olayların ardından çok daha büyük yara aldı. Başta lokomotif sektörlerden olan inşaat sektörü olmak üzere iş hacminde hızlı düşüşler kaydedildi. Otel rezervasyonları ile bölge turlarının iptal edilmesi de buna eklenince, yaz aylarında zaten kesat olan işler, tam anlamıyla durma noktasına geldi. Süreç ile ilgili belirsizlikler, devam eden bazı yatırımların beklemeye alınmasına yol açtı.



Bölge insanının huzur içinde yaşaması ve ekonominin ayakta kalabilmesi için silahların bir an önce susması ve acilen yeni hükümetin kurulması gerekiyor. Bölgede her kesimden yapılan sağduyu çağrılarına kulak verilmesi lazım. Aksi halde, kaosun, dökülen kanların, terörün yol açtığı yaraları sarmak daha da zor olacak.

Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2015 14:54

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024