Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Muhtarlıklar İptal,Encümen Men

 

MUHTARLIKLAR İPTAL ENCÜMENLER MEN EDİLSİN

Valimiz sayın AKBULUT Döneminde. yaptığımız bir radyo söyleşi programında, sayın valim : sizin deneyiminiz ,tahsiliniz ,kariyeriniz, belli. Encümenlerinde tahsili, tecrübeleri ,belli .Nasıl olurda, fikir birliğine giderek, memleket mesellerini çözüme kavuşturuyorsunuz..? AKBULUT - Allah mı söyletti seni dercesine , şöyle dedi. Bir gün çok ciddi bir konuda sindire sindire konuşuyorum. Sözümün arasında, iyi vurgu yapmak için durakladım. onlar hemen oylamaya geçtiler. Hemen den müdahale ettim , sözümün bitmediğini söyleyerek , konuşmamı sürdürdüm. konuşmam uzayınca, bu defa, kendi aralarında, kumaş kalite konturolu , tespih kalite konturolu yapılmaya başlandı. Diyerek, o zamanın , İl Özel İdare Encümenlerin,bu Özelliklerinden söz etti. O dönemin, İl Özel İdaresi Müdür Yardımcısı MAHMUT YAŞAR UĞUR .Kalp krizi geçirir, oksijen çadırında kendine gelip. Bilinci açılınca, ilk mırıldanması - Encümen toplandı mı ….? Sorması olmuştu. işte iki encümenlik bilinci.

Başkan İbrahim Halil ÇELİK Döneminde , Belediye Encümen Üyelerinin, Haşimiye Meydanındaki, ÖZ DİKER KUYUMCULAR ÇARŞISI için verdikleri karar”a dere tepe, düz gitmemek elde mi …..? Ahmet BAHÇİVAN dönemi encümen üyeleri , Çulcu oğlundan Dondurma, Gökçin’ den baklava gelmezse, oylamaya geçmiyoruz. Esprisiyle, Dondurma, Baklava, arasında alınan memleketin Abide Kavşağına kondurulan 22 katlı Nevali. Yemeyen ,yedirmeyen ,sloganıyla gelen, Sayın Hacı Ahmet Eşref FAKIBABA Dönem Encümenlerinin, MAHMUTOĞLU KULESİ Önüne diktiği, yakıt kulesi istasyonu. AVM için, eski otogarın içinde bulunan, ÇATALTAŞ Camii yeri ,satıldıysa yerine yenisi niye yapılmadı…? Yasal olarak, yola, kamu hizmetine kullanılmayan camii. Nasıl, ne şekil ,ne biçimde, iç edildi…? Hukuken, manen , bu şekilde yıkımda yeri olmayan, bu encümen kararına karşı çıkan, basın toplantısı düzenleyen ,Sayın Abdülkadir İKBAL, Encümenlerin ,İkbal’de, İstikbal’lerinin olmadığını kanıtlamıştır. Şimdi sırasıyla soralım. Öz diker Kuyumcular Çarşısı, Ahmet BAHÇİVAN İş Hanı, Abide kavşağı Nevali oteli , Mahmut oğlu Kulesi önü ,yakıt istasyonunun , kaçta kaçı .yeşil alandır. Kara köprü Raylı sistem için ,ayrılan güzergah, nasıl şahıs mülkiyetine, encümen kararıyla dönüştürülerek, imara açıldı. İpek yoluna bağlı, servis yolunu silip, Köran oteli güzergahına , encümen kararıyla imar verip ,yolu yolsuz etmediler mi ….? Belediye Spor, Encümen kararıyla kapatılıp,hükmen mağlup edilmedi mi …? Aile çay Bahçeleri encümen kararıyla yer işgalciliği, türetilmedi mi..? Bu kararları, saf niyetle ,Allah için ,memleket için,bedelsiz, menfaat’siz , şahsi çıkarsız, devlet, millet için ,encümenler yasallaştırdı, düşüncesine, kaç karga inanır, kaç karga güler.

Toparlayacak olursak,bugüne kadar verdikleri yanlış karardan, adliyelik olmayan, parmak sayısı kadar, kaç encümen üyesi var. yanlış kararlar alan, bir meclise, ne derece güvenilir…? İçinde şehirci , çevreci , ekonomist ,sağlıkçı, mimar, kültür sanat adamı, tarih bilimcisi, hukukçu ,iktisatçısı olmayan bir meclis kararlarına uymak , körü körüne itaat ‘tan farkı ne..? . İlla meclis ihtiyaçsa, Haftanın her Perşembe günü toplanan ,Vilayet İl İdare Kurulu gibi, aynı kadro, haftanın muayyen bir gününde toplanıp ,Encümenlik görevini yürütsünler . görün nasıl yerinde sağlıklı kararlar çıkacaktır.

Bu emsalde, Muhtarlıklar ise, işlevi bakımından ,kamu hizmetleri kapsamında yetersiz kalmadalar. Mahalli problemler artık, merkezi idarelerce yürütülmekte. geriye kalan, Muhtarların nikah kıyma, ölüm işlemleri. Diyanet görevlisi imam ve müezzinler, zaten bu işi yapmadalar. Diyanet işlerine verilecek bir yetkiyle, MUHTARLARDAN MÜHÜR, ENCÜMENLERDEN FİKİR ,DEVLETİN ÜSTÜNDEN İSE KAMBUR KALKACAK. Yıllar önce vali : yemekli toplantı olmasa, muhtarları toplayamıyorum …? Dememiş miydi.

BAŞTA Dedik ya …!

MUHTARLIKLAR İPTAL, ENCÜMENLER MEN EDİLSİN…..!

Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2015 16:26

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024