Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

OCAKMIŞ,NEYİN OCAĞI!..

 

Ocakmış, Neyin Ocağı!
Çay Ocağı, gaz ocağı, fırın ocağı, asker ocağı, baba ocağı ve daha örneklerini çoğaltabileceğimiz bir sürü ocak olmasına rağmen bu ülkede herhangi bir şehirde sokakta yürüyen vatandaşa mikrofon uzatıp, “sizce Ocak nedir?” diye sorsanız, alacağınız cevap ezici çoğunlukla; (% 70 - 80) Türkeşçilerin derneği, MHP’li gençlerin derneği veya ülkücülerin derneği olur.


Çünkü “Ülkü Ocakları” Türk tarihinin son 46 yılına damgasını vurmuş en büyük ve köklü gençlik teşkilatıdır.


Cennet Mekan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in talimatıyla kurulduğu 1969 yılından beri “Ülkü Ocakları” Türk milletine faydalı nesiller yetiştirmek üzere çalışmıştır.
Günün şartlarına uygun teorik ve pratik eğitim programları geliştirip, bu programlar dahilinde evlatlarımızı eğitmiştir.


Ülkü Ocakları, gün gelmiş Türk gençliğini komünizmin kanlı pençesinden kurtarmıştır.
Ülkü Ocakları, gün gelmiş Türk gençliğini küresel emperyalizmin kirli emellerine alet olmaktan kurtarmıştır.


Gün gelmiş vatanın bölünmez bütünlüğü tehlikeye düştüğünde Atatürk’ün Gençliğe hitabesinde dediği gibi “damarlarındaki asil kandan aldığı kudretle” vatan düşmanlarını bertaraf eden gençliği Ülkü Ocakları yetiştirmiştir.


Ülkü Ocaklarından yetişen, bilgi, birikim ve ilim irfan sahibi gençler bürokraside en üst kademelere kadar yükselmiş, Vali, Kaymakam, Rektör, Dekan, Genel Müdür, Daire Başkanı gibi makamlara hak ederek gelmişlerdir.


Ülkü Ocaklarında verilen eğitim seminerlerinde, Türklük ve İslamiyet ayrı birer olgu olarak görülmemiş aksine Türk-İslam Ülkücülüğü olarak işlenmiştir. Başucu kitapları Seyit Ahmet ARVASİ’nin 3 ciltlik Türk İslam Ülküsü, Eğitim Sosyolojisi, İleri Türk Milliyetçiliğinin İlkeleri, Emperyalizmin Oyunları, Devletin Dini Olur mu, Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in Dokuz Işık, Türkiye’nin Meseleleri, Yeni Ufuklara Doğru, Temel Görüşler, Gönül Seferberliği, Dış Politikamız ve Kıbrıs gibi eserlerinin yanı sıra Hüseyin Nihal ATSIZ, Erol Güngör, Necmettin HACIEMİNOĞLU, Necip Fazıl KISAKÜREK, Galip ERDEM gibi ülkücü yazarların eserlerine büyük önem vermiş ve seminerlerde temel konular bu kitaplardan seçilmiştir.


Ülkü Ocakları, gençleri sadece teorik eğitimden geçirmekle kalmamış, sosyal ve kültürel alanlarda da gençliğe hizmet etmiştir.
Ülkü Ocakları, buram buram tarih ve medeniyet kokan cennet vatanımızın bu manevi zenginliklerinin tanınması amacıyla gençliğe yönelik inceleme ve tanıtım gezileri düzenlemiştir.


Ülkü Ocakları bünyesinde hitabet, diksiyon, güzel sanatlar (resim, müzik, yöresel forklor vb.) satranç, bilgisayar programcılığı, Kur’anı Kerim, temel dini bilgiler, Türk Tarihi, İslam İlmihali, insan hak ve hürriyetleri gibi konularda rutin kurslar düzenlemiştir.
Ülkü Ocakları Genel Merkezi bünyesinde Ozanlık / Aşıklık geleneğini sürdüren 60 sanatçımıza yurtiçinde ve yurtdışında konser programları organize etmiştir.
Ülkü Ocakları, gençlerin bilgi düzeylerini ölçmek ve pekiştirmek amacıyla her yıl önce il, sonra bölge ve finalde de Türkiye genelinde bilgi yarışmaları düzenlemiştir.
Ülkü Ocakları tarafından Her yıl 3 Mayıs’ta organize edilen büyük çaplı pikniklere ülkücüler aileleriyle birlikte katılarak, tanışmanın, paylaşmanın mutluluğunu tatmışlardır.


Hasılı kelam, Ülkü Ocakları yaptığı çalışmalar sonucu “Türklük Gurur ve Şuuru ile İslam Ahlak ve Faziletini” düstur edinen, fikri hür, vicdanı hür, bileği kuvvetli, imanı sağlam, sarsılmaz bir azim ve çelik gibi bir iradeye sahip milyonlarca genç yetiştirmiştir. Ham olan gençlerimiz Ülkü Ocaklarında pişmişler, hamlıklarını atmışlar, ailesine, milletine ve devletine faydalı bireyler olarak toplum hayatındaki yerlerini almışlardır.


Hal böyle iken ve kimse de bu durumu inkar edemezken; birileri kalktı Ülkü Ocaklarının bu durumuna imrenerek acaba bizde yapabilir miyiz düşüncesiyle ecdadımızın da adını kullanarak bir ocak kurdular, bir müddet çabaladılar, uğraştılar başarılı olamadıklarını görünce bu sefer ocaklarının isimlerini değiştirdiler, geçen hafta törenle yeni tabelaları asıldı. Ama yine muvaffak olamayacaklardır.

Çünkü bir tabelaya ocak yazmakla bu işler olmuyor beyler, öncelikle yetiştirilecek genç bulmanız lazım, diyelim ki gençleri bir şekilde ikna ettiniz ve gençler davetinize uyarak ocağınıza geldiler. Bu gelen gençlere ne anlatacaksınız, hangi olumlu icraatınızı anlatacaksınız. Var mı anlatacak bir şeyiniz, yok!


Ocakmış, neyin ocağı, belli bir fikir sisteminin ideal edinildiği, Kızılelma tarzında uzak hedeflerin belirlendiği mekanlardır Ülkü Ocakları… Ülkücüler bir dava uğruna bir araya gelerek Ülkü Ocaklarını kurmuşlardır. Ortada bir dava yoksa, ulvi bir amaç yoksa günü birlik işlerle uğraşarak bir siyasi partinin arka bahçesi olmak için ocak kurulmaz, kurulursa da, tabela ocağından ileri gitmez, iyisi mi siz bu sevdadan vazgeçin…

Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2015 15:01

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 7 Yorum Eklenmiştir.

bizans ocaklari ismail ipek

Son yasanan olaylarda gördük ki bu ocak entrikalarla kumpaslarla gundeme gelmekte demek ki bu ocak yakinda bu ocak bizans ocaklari olarak anilacak.
16/09/2015 08:52

ocak mehmet emin sanlı

...teorik olarak birşeyin daha iyisinin yapılması da tabîki mümkündür, ancak bunu başarsanız bile, başkasını takliden ve ona öykünerek yapmak üstelik birebir ismini de taklit etmek (ocak), ancak sizden öncekinin reklamı olur, sizi de maskara eder ve civanmertliğe de sığmaz!
11/09/2015 14:41

... makbule deşik

Taklitlerinden sakınınız cümlesi tamda Osmanlı Ocakları için söylenmiş.Kaleminize gönlünüze dilinize sağlık.
11/09/2015 10:34

İhale ocagi ismail ipek

İhale alma ocagi
10/05/2015 18:53

İhale ocagi ismail ipek

İhale alma ocagi
10/05/2015 18:53

öğretecek çok şey var mustafa adil pınarbaşı

nasıl hırsızlık yapılır, beyt-ül mal nasıl talan edilir, rüşvet nasıl yenir, kaçak sarayda ,haramzade olarak nasıl yaşanır, milletin namusuna küfreden müteahh(it)e nasıl ihale verilir, paralar nasıl sıfırlanır, din simsarlığı ile nasıl sahte müslümanlık yapılır... yahu yazmaktan yoruldum bunlarda neler neler var.
08/05/2015 17:57

Dünya'yı nizam'a getirecek tek ocak var, O da ÜL Ahmet

Yüreginize saglık İmam Başakanım...
07/05/2015 20:32

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024