Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Urfa Buysa Urfa'lı Vekiller Nerede?

 



Bin Dokuz yüz Yetmiş Beş senesinde, Mustafa Başkanın Anakarayla yaptığı telefon görüşmesinde – Necmi Bey ….. ! Bizim yeğen iki dersten sınıfta kalmış . Biri Comeriii (GEOMETRİ) Haaa….! Öbürüde OOO ….! İlaç bulan dersten ( KİMYA). YIL 2015 Urfa da siyasi figüranlarımızın neleri değişti.

Günümüzde bile , Urfa da Ne seçmen seçeceğini , Nede seçilecek seçeniyle örtüşememiş. Bu Açıklanan seçim listesi ,taraflar arasında mutabakatı sağlayamamış. Tarihte Urfa’yı On ikiler kurtarmış , Ak partinin bu 12ler seçim listesi ise, Urfa’ yı Kurtaracak gibi değil, Halk nazarında batıracak kuşkusu iktidar görünümünde. Halkı düşündüren, bu batık listenin oluşumu, Urfa’ya verilecek Bakanlığı, iç etme düşüncesi mi ..? gereğinden fazla talipler rehaveti mi …? Yoksa sebepsiz bir sebep mi ? yada, görülmez bir kaza mı ? yoksa cevabını ancak, ilahi hak mı bile …?

Halk bilir. Hakta bilir ki , bu liste düzenlemesini Kör Nine’ye de verseniz, Toplam on ilçemiz var . her ilçeye bir milletvekili tahsis eder, kalan iki vekillik adayı da, şehir merkezine verir , ilin tamamına paydaşça dağıtımını körü körüne olsa bile yapardı . Kör Ninenin Yaptığı bu listeyi, Bağımsız Aday Sayın Mustafa GÖKTAŞ dahi Sor Uğur Beg sor, demez takdir ederdi. Halkın tamamı da , bu liste Urfa’ yı batırmaz kurtarır derdi . sıra dışı kalan deneyimli vekilleri ‘de Sayın Abdülkerim GÖK , Sayın Abdül Kadir Emin ÖNEN, Sayın Yahya AKMAN, gibileri , Bakan yardımcılığına , Sayın İbrahim Halil MUTLU, Sayın Sait MELİK, Sayın Ahmet MERMUT, Sayın Murat ÇAKMAKLI gibiler, Bakanlık, Başbakanlık düzeyinde yelere verilerek, ilin bürokrat açığı giderilmiş olurdu. Sayın İbrahim TATLISES’ İN SAHNEDE SİYASETEKİ YOKLUĞU , URFA HALKININ KAFASINA SIKILAN KURŞUN OLMUŞTUR . ÖLÜMCÜL YATAĞINDAN KALKIP BARIŞ PROTOKOLÜNDE YER ALAN , SAYIN İbrahim TATLISES İN, MİLLETVEKİLLİĞİ SIRALAMASINDA NASIL YERİ OLMAZ . Sayın TATLISES İN yaptığı kültürel , sanatsal hizmeti, hiçbir dönemin Sanatçısı, hiçbir dönemin , kültür bakanı yapmadı, yapamaz, dense de yeridir.

Düşününki bir ilde ..! Başkan yabancı, Bakan yabancı, Rektör yabancı ,alt, üst kadroların tamı, tamamı ,yüzde yüzü yabancı ,idari amirler yabancı, Urfa Suriyelilere ,Suriyeliler, Urfalılara yabancı . Çiftçi mayınlı topraklara, mayınlı topraklar Urfa çiftçisine yabancı, Yabancılaşan MERKEZ URFA HALKI, BU SEÇİMDEN İTİBAREN ARTIK AK PARTİYEDE YABANCIDIR. Geçmişte, yurt geneli herkes Anavatan Partilisi olurken , Urfa’nın muhalefet kalmasının temel sebebi bu değimliydi..? Tüzüğünde Aşiretçiliğe hayır diyen zihniyet , Akraba vekilliğine nasıl evet der. Önümüzdeki yerel seçimde, Büyük şehir Belediye Başkanlığını AKP alacak gibi değil. GAPIN BAŞKENTİ olan şehir, nasıl ilçelere, kırsala bağlanarak idare edilir. Urfa halkı Köyden indim şehre/ baktım vekillerin şekline/ Bu zihniyetle mi girilir/ Başkanlık sistemine / Avrupa Birliğine. Tekerlemesini okumadalar. Ön seçiminde, Artık yalnız yanan Keten helva değil , Büyükşehir Belediyesi gibi, Aynı ateşte yanacak olan , Başkanları ,üyeleriyle birlikte ,tav vur koymayan SİVİL İNSİYATİF GURUBUPLARYLA BERABER ” Ne verirsen elinle, Ekrana çıkar seninle.” paralı yayıncılığı yapan, ŞANLIURFA BASINIDIR.

Başta Dedik ya ….
URFA BUYSA URFALI VEKİLLER NEREDE?

Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2015 10:28

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024