Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

TAKLACI SİYASET!

 



Gökyüzün de özgürce uçuşan kuşları bilirsiniz.

Bunlar çeşit çeşittirler.

İçlerinde masum olanları da var, olmayanları da!

Et yiyen, leş tıktıklayan, hırsızlık yapan, yem yiyen, ekmek yiyen, uzun yıllar yaşayan türlerde çok çeşitleri vardır. Bunların arasında masum olan kuşlarda vardır, güvercinlerde. Özellikleri bakımından birbirine benzeseler de çok farklılıkları vardır aslında.

Urfa denince akla birbirinden ilginç güvercin çeşitleri gelir.

Bu güvercinler arasında en fazla ilgiyi ise ‘TAKLACI’ diye tabir ettiğimiz havada uçarken bir öne, bir geriye doğru ters takla atan güvercin gelir. Bir arkaya, iki öne takla attığından dolayı adına da taklacı kuş diyorlar. Meraklısı çoktur. Peşinden koşanlarda vardır. Parası da iyidir. Ama iyi olmayan tarafı alemde isminin ‘TAKLACI’ oluşudur. Gökyüzünde uçarken bir geri, iki ileri takla atma konusunda uzman olan TAKLACI KUŞUN bir dikkat çeken başka özelliği ise gökyüzünde her şeye rağmen yön bulmadaki maharetidir.

İşte günümüz siyasetinde de maalesef TAKLACILAR bulunmakta. Bunlara naçizane ben Taklacı Siyasetin Taklacı Siyasetçileri diye adlandırıyorum.

Şimdi diyeceksiniz ‘bu da nereden çıktı?’

İyi tamam da Gökyüzünde Taklacı kuş var da! Karada neden Taklacı Siyasetçi olmasın? Bugün aramızda maalesef birden fazla hem de birçok siyasi parti içerisinde ‘Taklacı siyasetçilere’ rastlayabilmek mümkün. Toplum özellikle son zamanlarda bu taklacı siyasetçiler ile arasına mesafe koymaya başladı. ‘Pazara kadar değil, mezara kadar’ anlayışın hakim olmasını isteyen seçmen, siyasetçinin ELİF gibi dik bir omurgaya sahip olmasını istiyorlar.

Aklınıza, ‘iyi tamam da taklacı siyasetçiler sadece Urfa’da mı var?’ diye bir soru gelebilir.

Hayır!

Zaten ben, sadece Urfa siyasetinden bahsetmiyorum. Bu türdeki taklacılığın ülke genelinde özellikle son dönemlerde etkin olmaya başladığına dikkatinizi çekmek istiyor ve iddia ederim ki, Taklacılık, siyasetçiler arasında olduğu üzere bürokraside de, STK’lar arasında da, Oda ve dernekler ile sendikalarda, vakıflarda, cemaatler arasında da adeta bir bulaşıcı virüs gibi TAKLACILIK almış başını gidiyor. Bir orada, bir burada, bir onun yanında, bir öbürsünün arkasında.

Bu kötü gidişata dur demek için en başta siyasilerin taklacılıktan uzak kalmasında yarar var. Böylesi bir duruş iyinin başlangıcı olacaktır.

Şen ve mutlu kalınız.

Ekleme Tarihi: 05 Mart 2015 09:03

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024