Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BARIŞ VE DEMOKRASİ..!

 

Kürtler barışı neden istiyor..?

Ya da barış neden herkesin ortak dileği ve umudu olmak zorunda..?




Şayet bu ülkenin tüm barış ve özgürlük talep eden bileşnleri..;

Barış ile birlikte özgürleşeceklerine inanıyor iseler ; bunun anti demokratik yasaları ardı ardına meclisten geçirmeye çalışan bir iktidarla mümkün olacağına inanıyorlar mı..?

Bireysel ve düşünce özgürlüklerini sınırlamaya ve ortadan kaldırmaya çalışan tek adam vesayeti ile gelecek olan barışın dertlere murad olacağına inanıyorlar mı..?

Bir yandan üzerilerine bomba yağdıran ve Kürt çocuklarını katleden bir zihniyetin, diğer yandan barış adı altında yürüttüğü sürecin samimiyetine inanıyorlar mı..?

Her seçim öncesi sürecin canlandırılıyor ve ilerleme kaydediliyor görüntüsü, AKP nin algı mühendisliği çalışmasının bir doğal süreci değil midir..?

Onurlu ve sürdürülebilir bir barışa yine onurlu ve şeffaf bir süreçle yürümek gerekmez mi..?

Sürecin başını çeken ve yönlendiren aktörlerin, otoriter ve baskıcı anlayışın temsilcileri olduğu gerçeği ortadayken, bu kapalı kapılar ardında yürütülmeye ve içinde güven,samimiyet ve şeffaflıktan eser taşımayan sürecin kalıcı onurlu bir barışı getireceğine inanıyor musunuz..?

Giderek demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaşan bir yönetimle gelecek barışın gerek Kürt halkına gerekse diğer halklara huzur,barış,kardeşlik ve mutluluk getireceğine inanıyor musunuz..?

Giderek bir güvenlik devletine dönüşen, polis şiddetinin insanları genç yaşlarında tabutladığı ve sesini çıkaranın derdest edilmesi için yasalar çıkarıldığı bir iktidar anlayışı ile varılacak barış kalıcı bir barış için güvence verebilir mi..?




Bilinmesi gereken şey barış için bu ülkenin kaybedecek tek bir dakikasının bile olmadığı gerçeğidir..




Ve bu gerçeğe samimi olarak inananların yapacağı tek ve en acil tutum ve davranış ; ülkenin bir an önce şeffaf bir demokrasiye tüm kurum ve kuralları ile dört elle sarılarak, ülkeyi demokratik özgürlükçü zemine süratle taşıma aciliyetine inanmaları ve bunun gereğini yerine getirmek olacaktır..!

Kalıcı eşit ve onurlu bir barış, unutulmasın ki ; demokratik bir yapıyı kurmadan asla gerçekleşmeyecek ve taraflar satranç tahtasında dans ederek, birbirlerine zaman kazandırmaya ve kandırmaya devam edeceklerdir..!

Kürtler ve Kürt siyasetinin temsilcileri ve kanaat önderleri ve halkı gerçekten onurlu ve kalıcı bir barışı canı gönülden istiyor ise yapmaları gereken tek bir şey var..; O da ülkenin öncelikli olarak demokratikleşmesi için çaba göstermeleri ve bunu talep ettiklerini ve istediklerini muhataplarına dayatmaları gerektiğine mecbur olduklarını bilmeleri gereğidir..




Demokrasi ve demokratikleşme ülkeye egemen olmadan gelecek olan barış , halkların barışından ziyade despotik liderlerin tepeden inmeci ve dayatmacı barışı olacaktır..! Bu barıştan da ne ülkeye ne de bu ülkenin halklarına hayırlı sonuçlar getirmeyecek ve hiç bir derde murad olmayacağı gibi korkarım ki eskisinden de büyük sorunları karşımıza çıkaracaktır..!




Selam ve sevgilerimle..

Ekleme Tarihi: 01 Mart 2015 13:19

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

daha ne demeli Afsoran

Yazdıklarınızda son derece haklısınız.Görevinizi yapmanın bilincinde olmak bence yeterli
09/03/2015 11:13

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024