Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Yerel Yönetim Böyle Devam Ederse

 

Üzgünüm ama belediyelerimiz Ağustos Böceği gibi miskin miskin oturup tar çalmaya devam ederlerse Ak Parti Urfa’da önemli bir oy kaybı yaşayabilir.

Benim böyle düşünmemin pek çok sebebi var. Halkın gözü ile bakacak olursak sebeplerin en büyüğü belediyelerin kaplumbağa yürüyüşü ile seçmenlerini hayal kırıklığına uğratmasıdır.

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse bir yıla yakın bir zaman geçmiştir. Bu süre zarfında seçmenin gözünü dolduran herhangi bir büyük proje maalesef hayata geçirilmiş değildir.

Trafik sorunu ilk onun birinci sırasından aşağıya düşmediği gibi insanları çileden çıkaran bir hale dönüşmüştür. Yollardaki çağ dışı düzenlemeler ise belediyelerin bu konularda yetersiz kaldıklarını, tecrübesiz olduklarını ve tecrübe edinme noktasında ise yardım almaktan kaçındıkları, ben bilirim hastalığına yakalandıkları ve beceriksizliklerini de itiraf edememeleri kaygı verici bir durumdur.

Biz geçmişte bu gün yaşanılabilecek olumsuzluklar yazıp çizmiştik. Demiştik ki Urfa’da hizmet çıtası çok yükseldi. Fakıbaba’dan sonra gelecek olanın ondan daha atak, daha çalışkan, uyumayan, işi gücü iş üretmek olan birisinin gelmesi lazım.

Ama halkın sesine kulak verilmedi. Sonunda olanlar oldu. Olan Urfa’ya oldu. Bu iş aşk işiydi…. Sevda işiydi…. Gönül işiydi… Benim gibi yüreği Urfa için yananların işiydi… Urfa’yı tanıyan, Urfalı gibi nefes alanların işiydi…

Oysa şimdi önümüzde önemli mi önemli bir genel seçim var. Bu genel seçime, Urfa’da Ak Parti’nin başının dik girmesi, sorunsuz, kaygısız girmesi gerekirdi.

Bana sorarsanız durum şimdi hiç de öyle görünmüyor. Bu partiye gönül verenler başta olmak üzere, yerel seçimlerde her şeye rağmen, Ak Parti’ye kerhen oy verenler şimdi daha bir başka düşünür olmuşlardır.

Şimdi şöyle bir şey desem… Önümüzdeki beş ayda Urfa’yı bir şantiye şehrine dönüştürürseniz, biraz da göz boyamalarla belki birkaç seçmenin görüşünü değiştirebilir, gönlünü alabilirsiniz. Ama bunu yapabilir misiniz? İşte orası biraz zor ve şüpheli!…

İnşallah Yeni İl Başkanımız Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL, benim bütün bu karamsar düşüncelerimi silip atabilecek planlarla gelmiştir. Ve İnşallah bu zatı muhterem, uyuyanları, gaflete dalanları uyandırır da, hem belediyemizi, hem de Urfa’mızın geleceğini kurtarabilme adına büyük bir çalışmanın içerisine girer. Umudumuz onda.



Şimdi bir bakın… Atatürk Bulvarı bilmecesi… On bir Nisan Stadı’nın yeri bilmecesi… Eski Hal pazarı ve Eski Sanayi’nin yerine ne konulacağı bilmecesi, Karakoyun’dan su akıtılacağı

bilmecesi… Kızılkoyun bilmecesi… Tugay’ın yerinin değiştirileceği ve yerine sözü verilen hayal park bilmecesi… Divan yolunun trafik düzenlemesi bilmecesi… Troleybüs bilmecesi…

.Veeeee! Suriyeliler… Onların açtığı ahlaki yaralar bilmecesi… Daha neler neler…

Esnafın yeterince denetlenmemesi… Yediğimiz ekmeğin Türkiye ortalamasında sınıfta kalması… Kaldırımların işgali ve Açıkta satılan sağlıksız gıdaların bilmecesi… Kasapların etlerini ulu orta taksi bagajlarında taşıması bilmecesi… Bütün bu bilmeceler çözüm beklerken Türkiye ve dolaysıyla Urfa beş ay sonra seçime gidecek. Ve o seçimler öncesi Urfa bir bilmeceye dönüşecek.

İşte bütün bu bilmeceler yumağı çözülmeden önemli bir seçime gidilecek olması Urfa için pek iç açıcı bir durum değildir.



Eğer altı ay sonra kötü bir tablo ile karşılaşırsak hiç şaşırmamalıyız diyorum.

Hesabını verecek olanlar, acaba o zaman nasıl bir savunma yapacaklardır? Doğrusu merek etmekteyim…

“KÜLTÜR VE SANAT YAĞMURLARI ALTINDA ISLANMANIZ DİLEĞİYLE” Usta.

Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2015 16:22

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024