Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

DEMİRKOL SEVİNDİRDİ..

 



Evet! Evvelsi gün Şanlıurfa’da sanat camiasında yıllardır yaşanmayan bir ilk yaşandı. Nerde? Büyük Şehir Belediyesi Hizmet Binası’nın sergi salonunda.
Dün“ŞURES”… “ ŞANLIURFA RESSAMLAR GURUBU” Üyelerimizden Ressam Mustafa Çavcı (Tuzcu)nun ilk kişisel resim sergisinin açılışı vardı. Buraya kadar tamam!

Asıl önemli olan bundan sonra okuyacağınız satırlarda gizli… Buyurun okuyun şimdi.

Bizler gurup olarak ilk defa, kucağımızda isteklerimiz, projelerimiz ve özlemlerimizle Haliliye Belediyesi’nin kapısını çaldık.

Karşılama, içimizi damarlarımıza kadar ısıtacak kadar samimi ve içtendi. Adeta kendimizi evimizde hissettik. Düşüncelerimizi Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Faik Demir’e açtık. Gözlerinin parıldadığını gördük.

Sayın DEMİR, Sanata ve sanatçıya verdikleri önemi belirttikten sonra bizlere her türlü desteğin verileceğini ve bundan da şeref duyacaklarını belirtti.

Hem de bu konuda Sayın Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’un kesin talimatları olduğunu beyan ederek.

Bize söylenilen son söz aynen şöyle oldu. “Hizmetin temelinde kültür vardır, sanat vardır.”

Sayın Demir telefona sarılarak, Belediyenin Kültür müdürü Sayın Abdülkadir Kırıcı’yı aradı. Tüm imkânların hassasiyetle hem de bizim isteklerimiz doğrultusunda yapılmasını emretti. Bizlerin ayakları adeta yerden kesilmişti. Çünkü ilk defa yüksek bir makamdan “lem küm” edilmeden bizlere destek ve güç çıkmıştı.

İkinci durağımız Haliliye Belediyesi Kültür Müdürlüğü oldu. Tiyatro ve sinema oyuncusu olan Sayın müdür Abdülkadir Kırıcı ve onun en büyük yardımcısı olarak gözlemlediğim Müzisyen, Sayın Osman Avni Devecioğlu bizleri inanılmaz bir misafirperverlik ruhuyla karşıladılar.

Görüşmelerimizin sonunda varılan nokta şu oldu. “Efendim! Bundan böyle artık siz hiçbir şeye karışmayacaksınız… Biz afişlerinizden, kokteylinize, davetiyelerinize ve bunların dağıtımına ve tablolarınızın taşınmasına, asılmalarına kadar her şeyi yapacağız. Serginin açılışında buluşalım temennileri ile bizi bir güzel çıkış kapısına kadar uğurladılar.

O an ağız birliği etmişçesine hep birden dilimizden “İşte bu” Sözcükleri dökülüverdi.

Evet! Sanatçıya verilen en büyük ödülü o gün bizler Haliliye Belediyesi’nden almış oluyorduk….

Sergimizin açılışı görülmeye değerdi. Değerli Başkan Fevzi DEMİRKOL tüm ekibi ile oradaydı.

Sanat ve kültür alanında faaliyetleri ile tanınan BŞBelediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mahmut Kırıkçı’nın da sergiye teşrifleri çok anlamlı ve sevindiriciydi.


Sözün özü nedir biliyor musunuz? Bizler yani sanat camiası yıllardır aradığımızı bulmuş olduk… İlgi ve alakanın doyulmaz lezzetine ulaştık. Destek gördük. Sevindik…Moral bulduk.

Başta Başkanımız Sayın Fevzi DEMİRKOL’a… Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Faik Demir’e…Kültür Müdürümüz Sayın Abdülkadir Kırıkçı’ya…Belediyemizin konservatuar müdürü Sayın Osman Avni DEVECİOĞLU’na ve Kültür biriminde hizmet verenlere candan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu alanda tüm sanatçılara destek olacakları inancı ile saygılar sunarım…

“KÜLTÜR VE SANAT YAĞMURLARI ALTINDA ISLANMANIZ DİLEĞİYLE” Usta..ARYABEŞARE…

Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2014 10:44

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024