24 Nisan 2018 12:18

"HARRAN OVASI ON-DAN BÜYÜKTÜR"

"HARRAN OVASI ON-DAN BÜYÜKTÜR."



Değerli dostlar 24 Haziran 2018 Genel seçimlerine sayılı günler kaldı. Tabi bu süreçte çeşitli siyasi partilerden Milletvekili aday adayı olacak siyasetçilerin de müracaatları başlıyor.

Değerli dostlar, aslında ben olayı farklı bir mecraya çekmek istiyorum. Özellikle Feodal yapının ve Aşiretçiliğin yaygın bir şekilde seçimlere etkisini çok iyi biliyoruz. Bu süreçte kendilerini bir aşiretin temsilcisi ya da Lideri gibi gösterip adaylık noktasında güç gösterisi yapan bazı siyasetçilerimizi bu konuda uyarmak istiyorum.

Siz, bu bölge’de siyaset yapan siyasetçilerimiz! Gönül ister ki toplum içerisinde duruşunuz, vizyonunuz, kişiliğiniz, toplumsal değerleriniz ve her kesime eşit mesafede yaklaşımınız ile bu göreve talip olmanızdır.

Sizler bu toplumun her ferdinin siyasi temsilciliğine adaysınız. Yok, şu Aşiretin adayı, yok şu aşiretin lideri, yok şu kadar oyum var gibi söylemleriniz bu toplumu ayrıştıracağı gibi, kendinize de büyük zararlar verecektir.

Adaylık süreci içerisinde yol yürüdüğünüz insanları da çok iyi seçmek durumundasınız. Her dönemde olduğu gibi, hayatı boyunca isminizi duymamış, sizinle oturup bir çay dahi içmemiş insanların bu süreçte etrafınızda deli divane gibi dolanıp sizlere yaranmak, yalakalık yapmak, dayım oğlu, teyzem oğlu, Akrabam, Emmioğlu gibi söylemler içerisine gireceği aşikârdır. İşte bu süreçte sizlerin duruşu, tutumu çok önemlidir. Toplumda karşılığı olmayan insanlara sarıldığınız anda siyasi anlamda bittiğiniz andır. Bu yüzden bu konuda taviz vermemenizi temenni ediyorum.

Sizler, bu bölge’de yaşayan her bireyin, Tüm Aşiret mensuplarının, Fakirin, Fukaranın, mazlumun siyasi temsilciğini üstelenmek için bu göreve talip olmuş insanlar olmanız gerekiyor.

Özellikle sosyal medya’da üç beş kişinin sizlere nağmeler, şarkılar yazması sizlere ölçü olmasın.

Çünkü; “Harran Ovası On-dan Büyüktür.”