27 Haziran 2016 11:41

BEN DE İSTEREM

BEN DE İSTEREM

Şanlıurfa’da herkes birbirinden bir şey istiyor. Müteahhitler belediye başkanlarından yoğunluk istiyor. Arsa sahipleri arsalarının bulunduğu bölgenin imara açılmasını istiyor. Bağ evi yaptıranlar maliyeti devlete kaça mal olursa olsun içme suyu istiyorlar. Anneler babalar çocuklarına iş istiyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler burs istiyor. Spor klüpleri para istiyor. Çiftçi elektrik istiyor. Çalışanlar zam istiyor. Doktorlar hastanelerinin açılmalarını istiyor.

Geçen gün Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Mehmet Gümüşçü hocayla sohbet ediyorduk. Mevzu bir şeyler isteme noktasına geldi. Gümüşçü Hoca Haliliye belediye başkanı Fevzi Demirkol’dan “Ben de Şanlıurfa’ya ortadoğunun en büyük kütüphanesinin yapılmasını istiyorum.” dedi. Günlerce düşündüm. 11.500 yıllık geçmişi olan bir şehrin kütüphanesini gözlerimin önüne getirdim. Yukarıda saydığım isteklerden aslında en masumhane olanı Gümüşçü Hoca’nın istediği Urfa’ya yakışır bir kütüphanenin

açılmasıdır. Ben de dirilere bir şey istemekten vazgeçtim. Bari ölülerimize saygımız olsun da doğru düzgün mezarlık istiyorum. Elin mezarlıklarının fotoğraflarını belediyedeki en yetkili şahıslardan birine gönderdim. Dirilere bir şey vermeyen bu şehir ölülerimize saygısını gösterecek mi?