Açık Öğretim sınavı

22 Temmuz 2008 09:02

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EK SINAVI
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EK SINAVI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 16 – 17 Ağustos 2008 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı yapılacak. Konu ile ilgili olarak yapılan duyuru aşağıya çıkarılmıştır.

16 – 17 Ağustos tarihinde 81 il merkezinde ek sınav yapılacaktır. Başvurular 21 – 30 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır ve bu tarihler arasında yeni kayıt işlemleri durdurulacaktır. Kayıt yaptıran öğrenciler 81 ilde sınava gireceklerinden dolayı sınav merkezleri ilçe olan öğrenciler mutlaka ama mutlaka sınav illerini hangi ilde girecekse il (ya da merkez ilçe) olarak güncellemeleri gerekmektedir. Sınav merkezlerini güncelleme hususunda doğabilecek herhangi bir aksaklığın olmaması için öğrencilerin kayıt esnasında bu konuda bilinçlendirilmesi önemle rica olunur. Ek sınav şartları www.aol.meb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

EK SINAVDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLERDE ARANAN ŞARTLAR

1. 2007 – 2008 II. Dönem itibarı ile öğrencilik durumu AKTİF ve DONUK olanlar,
2. 3 yıllık sistemde okuyanlar,
3. Dönemi 5 ve üzeri olanlar
4. Toplam kredisi 104 ve üzeri olanlar,
5. Alan kredisi 24 ve üzeri olanlar (Genel Kültür Alanı Hariç.)
6. 2007 – 2008 I. ve II. Dönem sürecinde en az bir kez sınava girmiş olanlar.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için 16 – 17 Ağustos 2008 tarihinde 81 il merkezinde ek sınav yapılacaktır. Aşağıdaki şartların tamamını taşıyan öğrencilerimizin, 21 – 30 Temmuz 2008 tarihleri arasında Ziraat Bankası’nı Açık öğretim Ek Sınav için yatırdıkları 20 YTL kayıt yenileme ücreti ve 45601299 – 5001 no’lu hesaba 5 YTL yatırdığına dair banka dekontu ile birlikte, en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.