FERİDUN GEÇGEL'DEN AÇIKLAMALAR

03 Haziran 2026 08:04

Aziz Yıldırım listesinde yer alan Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel de kulübün gelecek stratejilerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Ankara’da bir otelde düzenlenen programda kongre üyeleri ve taraftarlarla bir araya geldi. 


 


Programda, Aziz Yıldırım listesinde yer alan Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel de kulübün gelecek stratejilerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


 


Yeni Ankara'ya konuşan Geçgel, şampiyonluk hedefinin birinci öncelik olduğunu belirterek, altyapının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle Afrika’da Senegal, Fildişi Sahili, Kamerun, Nijerya ve Gana gibi ülkelerde futbol yapılanmasına yönelik projeler üzerinde durduklarını dile getirdi.


 


GEÇGEL: SEÇİLDİKTEN SONRA BİZİM BELLİ PROJELERİMİZ VAR


 


Fenerbahçe’nin artık daha kontrollü bir bütçe yönetimiyle ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Geçgel, "Seçildikten sonra bizim belli projelerimiz var, bunun birinci hedefi şampiyonluk. Ondan sonra Fenerbahçe'nin altyapısını güçlendirmemiz lazım. Bunun için gerçekten yurt dışında zaten takımlar almamız lazım. Özellikle Afrika'da üç ülkede düşünüyoruz; biri Senegal, Fildişi, Kamerun, Nijerya ya da Gana. Üçünden biri, öbürü olabilir ama o iki tane ülkede. Bir daha Avrupa'dan takım alıp... Çünkü Afrika'da futbolcuları aldığımız zaman direkt Türkiye'de uyum sağlayamıyoruz ama Avrupa'ya gönderdiğimiz zaman çok başarılı bir şekilde bunu uyguluyoruz. Onun için biz planlı ve projelerimizi geliştireceğiz.”


 


“GERÇEKTEN ÇOK GÜÇLÜ BİR LİDERİMİZ VAR”


 


Geçgel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Başkanımız gerçekten bu futbol konusunda çok yetenekli, çok bilgili ama bizim şöyle bir şansımız: Bu sene mutlaka şampiyonluk diye olduğu için bu hatalar da olabilir, yanlışlarımız da olabilir, doğrularımız da olabilir ama biz doğruları yapmak için uğraşacağız. Gerçekten çok güçlü bir liderimiz var, bu bizim için bir avantaj. Onun için bizim bir ekip oluşturuyoruz, bununla beraber hareket edeceğiz, beraber karar vereceğiz, genç yetenekleri bulacağız. Fenerbahçe çok para artık eskisi gibi harcamamalı bana göre, sürekli bütçemizi dengelememiz lazım. Avrupa'nın ne yaptığı zaten belli, bizim de onu yapmamız lazım. Yeniden Amerika'yı keşfetmeyeceğiz, futbolun gereğini yapacağız."