Bakan Açıklamayı Urfa'dan Yaptı

23 Ekim 2019 06:50

Bakan Koca, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehit cenazesinin uğurlanmasının ardından Barış Pınarı Harekatının önemli merkezlerinden olan Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine geçti.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Kaya, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İl Sağlık Müdürü M. Emre Erkuş ve yetkililerle birlikte Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine geçen Bakan Koca, burada Barış Pınarı Harekatı sırasında yaralanan vatandaşları ziyaret etti.


Bakan Koca, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bakan Koca, "YPG/PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırılarda yaralanan ve Akçakale Devlet Hastanesi'nde tedavi gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek sağlık durumları hakkında hekimlerimizden bilgi aldık. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum" dedi. 




'GÖNÜLLÜ OLMAK İSTEDİLER'


Barış Pınarı Harekatı başladığı günden bu yana birçok personelin gönüllü olmak istediğini bildiren Bakan Koca,"Operasyon başladığından beri birçok sayıda sağlık personelimiz, emekli olanlar da dahil olmak üzere bölgede gönüllü olmak üzere görev almak için başvuruda bulunduğunu söylemiştim. İçlerinde en üst seviye akademik unvan taşıyan ekibimizden, destek hizmeti personelimize kadar tüm mensuplarımız vardı. Böyle bir camianın mensubu olmaktan dolayı iftihar ve gurur duyuyorum. Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın gösterdiği üstün gayret ve fedakarlık için sizlerin huzurunda bir kez daha kendilerine teşekkürü borç biliyorum. Sağlık mensuplarımız nasıl ki Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, çukur operasyonlarında, sınır ötesi harekatlarda askerimizin yanında olduysa, bugün de burada olmak için bir an tereddüt duymamıştır" diye konuştu.
 




'KİMYASAL KULLANIMI YOK'


Harekatta kesinlikle kimyasal kullanımının söz konusu olmadığını dile getiren Bakan Koca, "Bir hekim olarak, bir de bu konu ile ilgili olarak özellikle yetkili, etkili, hekim arkadaşlarımızın bir takım çalışma ve yaklaşımları da oldu. Kimyasal silah kullanımından dolayı yaralananların olduğu yönündeki haberler tamamıyla dezenformasyondur. Hastalarımızın yanıkları tişört veya benzeri bir türün yanmasıyla oluşan yanıklardır. Bunun bir kimyasal yaralanma olmadığını kesinlikle söyleyebiliriz. Bu çok kötü, ciddi bir dezenformasyon, bunun asla doğru olmadığını söylemek istiyorum" ifadelerine yer verdi.


Bakan Koca sözlerinin devamında şunları söyledi:


"Sağlık Bakanlığı olarak Barış Pınarı Harekatı öncesinde hazırlıklarımızı yaptık. Hem Mehmetçiğin hem de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin karşılanması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu'yla terörden arındırılan bölgelerde birçok hizmet vermekteyiz. Hem insani sorumluluğumuzun gereği olarak hem de ülkemizdeki sığınmacıların evlerine dönmelerini kolaylaştırmak için sağlık hizmetini sınırın diğer tarafına da taşıdık. Dünyadaki hiçbir ülke sınırında bir terör örgütünün tehdidine müsade edemez. Evleri, hastaneleri hedef alacak kadar yakında bulunan bir terör örgütüne kimse izin veremez."


BİHA