ÖNEN Milli Sporcularımızı Ağırladı

21 Haziran 2019 00:06

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin BüyükelçisiAbdulkadir Emin Önen, Çin’in Emeishan kentinde düzenlenen 8. Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonasında ülkemizi temsil eden ve madalya kazanan... 

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; Çin’in Emeishan kentinde düzenlenen organizasyonda teknik ve performans üstünlüğünü ortaya koyarak rakiplerini geride bırakan Elif Akyüz, böylece 6. dünya şampiyonluğunu elde etti.

8.Dünya Kungfu Şampiyonası 2.günü öğlen seansında bir Dünya Şampiyonluğu da Ayşe Sude Akyüz’den geldi. İkili kılıç shuangjian kategorisinde 21 rakibiyle yarışan milli sporcular rakiplerine teknik üstünlüğünü açık ara gösterip, Altın Madalya alarak Dünya Şampiyonluğunu kazandı. Elif Akyüz böylece 6. kez Dünya Şampiyonu oldu.

İkinci gün öğlen seansında halıya çıkan diğer sporculardanHilal Feyza Çapoğlu 2. olarak Gümüş Madalya, Mustafa Bedirhan Çapoğlu 3.’lük kürsüsüne çıkarak ülkemize Bronz Madalya kazandırdı.




'GURUR KAYNAĞIMIZ OLDULAR'


Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin BüyükelçisiAbdulkadir Emin Önen, Çin’in Emeishan kentinde düzenlenen 8. Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonasında ülkemizi temsil eden ve madalya kazanan milli sporcularıBüyükelçilikte kabul ederek başarılarından dolayı tebrik ettiğini belirtti.


Önen, “Altın Madalya kazanarak Dünya Şampiyonu olan Ayşe Sude Akyüz, 2. olarak Gümüş Madalya kazanan Hilal Feyza Çapoğlu ve Bronz Madalya kazanan Mustafa Bedirhan Çapoğlu ile 8. Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonasına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil eden diğer sporcularımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Gurur kaynağımız oldular. Kendilerine ve kendilerini yetiştiren Hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

AJANS URFA