Büyük Finaller Bugün Urfada Başlıyor

27 Şubat 2019 02:00

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığının düzenlediği Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası, 27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek.Maçlar bugün başlıyor. 
Şanlıurfa'da düzenlenecek olan kupa finallinin tanıtım toplantısında konuşan TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, "Tribünleri de dolu görmeyi diliyoruz. Hak eden kupayı kazansın" dedi.


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığının düzenlediği Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası, 27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek. Kupa finalinin tanıtım toplantısı bugün bir otelde düzenlendi.

Toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, TBF Kadın Ligleri Müdürü Murat Tümer, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele eden takımların temsilcileri katıldı.







AKGÜN: TRİBÜNLERİ DOLU GÖRMEYİ UMUYORUZ

Tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, "Umarım Şanlıurfa’ya kadın basketbolunu taşıyarak, buraya sportif anlamda bir hareket getirmiş oluruz. Geçen yıl Mardin’de dolu tribünlere karşı oynadık. Mardin’de, TKBL’de mücadele eden çok güzel bir kadın takımı kuruldu. Mardin ili kadın basketboluna sahip çıktı. Umarım burada da aynı ses gelir. Bizler bu illerde, şehirle bütünleşmek istiyoruz. Tribünleri de dolu görmeyi diliyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim. Hak eden kupayı kazansın" dedi.






IŞIK: İLİMİZDE BÜYÜK BİR HEYECAN UYANDI

Kadınlar Türkiye Kupasının Şanlıurfa’da organize edilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Yarımcısı Selami Işık, Şanlıurfa’nın en genç nüfusa sahip illerden biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Gençler adına yapılan projelere yer vermekten ve Kadınlar Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesiyle birlikte bu kupa da ilimizde büyük bir heyecan uyandırdı. 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde 11 Nisan Spor Salonu’nda düzenlenecek Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum."

Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele eden takımların baş antrenörleri ve oyuncuları ise birbirlerine başarı dileklerinde bulundular.