URFASPOR'DAN 7 FUTBOLCU GİTTİ!

04 Ocak 2019 12:30

Sürekli 'destek' talebinde bulunan sarı yeşilli ekipten 7 futbolcu ayrılırken, Teknik Direktör Ali Tandoğan ise kamptan sonra bir karar vereceğini açıkladı. 
Şanlıurfaspor'da devam eden maddi sorunlar kötü sonuçlar doğurmaya başladı. Son sezonunu 'kaos' ortamında geçiren takımda kayıplar yaşanmaya devam ediyor. Sürekli 'destek' talebinde bulunan sarı yeşilli ekipten 7 futbolcu ayrılırken, Teknik Direktör Ali
Tandoğan ise kamptan sonra bir karar vereceğini açıkladı.


Şanlıurfaspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele ediyor. Maddi sorunları dur durak bilmeyen sarı yeşilli takım, hızla kan kaybetmeye başladı. Sezon başından bu yana yaşanan krizler, takımın ayakta durmasına engel oldu...







BAŞKAN OTURMA EYLEMİ YAPTI

Sarı yeşilli takım ilk krizini, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim'in maddi destek bulmadığını iddia ederek Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapmasıyla yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüşemediğini kaydeden Yetim, beraberindeki heyetle gecenin bir yarısı belediyenin önündeki yeşil alanda oturma eylemi yaptı.



FUTBOLCUDAN PROTESTO, TARAFTARDAN DESTEK!

Ekim ayında ise 2 aydır alacakları ödenmeyen futbolcular antrenmanı boykot etti. Ödeme yapılmazsa antrenmana çıkmayacaklarını yönetime ileten futbolculara ilk destek Şanlı Genç Taraftar Derneği ve 63 Fanatikler'den geldi. Dernek, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde yapılan açıklamayla takıma destek çağrısında bulundu.







YARDIM YENİ BİR 'DALGALANMA' GETİRDİ

Kulüp başkanının eylemi, futbolcuların boykotu ve taraftarın destek talebi üzerine takıma istenilen yardım talebine kavuştu. Destek bulan Urfaspor'da sular bir süre durulurken, bir kaç hafta sonra tekrar dalgalanmalar yaşandı. Ve ligde mağlubiyetlerin de gelmeye başlamasıyla taraftar isyan etti.



KONGRESİNE GİDEN OLMADI!

Ekim ayının son haftası resmi sayfadan açıklama yapan Şanlıurfaspor, kongreye gideceğini duyurdu. O hafta sonu yapılması planlanan kongre, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.



BAŞKAN ADAYI ÇIKARAMADI

Kongrenin günü gelince, tüm gözler o salona çevrildi. Kimin başkan olacağı tüm Urfa halkı tarafından merakla beklenirken, kongreden tek aday olduğu öğrenildi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Emin Yetim tekrar seçildi.







KILIÇ, SAHNEYİ TANDOĞAN'A BIRAKTI!

Kongre sonucu ligde 2 galibiyet 1 mağlubiyet alınırken, önceki puan kayıplarının cezası Teknik Direktör Kemal Kılıç'a kesildi ve karşılıklı anlaşmayla yollar ayrıldı. Ayrılıktan 2 gün sonra sarı yeşilli takım, eski Teknik Direktör Ali Tandoğan ile anlaşma imzaladı.



MAĞLUBİYET YOK, CEZA VAR

Tandoğan dönemince 2 beraberlik ve 2 galibiyet alan takım, mağlubiyet görmedi. Son iki hafta alınan galibiyetlerle devre arasına moralli giren ceylanlar, taraftarı da güldürmeye başladı. Şanlıurfaspor her ne kadar mağlubiyet almasa da, takımın hemen hemen her karşılaşma sonu ceza alması yine can sıkmaya başladı. Sarı yeşilli ekip, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından yapılan ihlaller sonucu sık sık para cezası aldı.



YÖNETİM YARDIM İSTEDİ! TARAFTAR KÖTÜYE KULLANDI...

Maddi sorunların başladığı günden bu yana 'destek' isteyen Urfaspor, devre arasını fırsat bilerek tekrar para arayışına başladı. Sosyal medya üzerinden 'Mobil Destek Kampanyası' başlatan kulüp, Urfalılara yardım çağrısında bulundu. Kulübün açıklamasının ardından Teknik Direktör Ali Tandoğan da kampanyaya dahil olarak taraftarı desteğe davet etti. Öte yandan, bazı taraftar gruplarının destek çağrısını aleyhlerine kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda para toplandıklarını açıklayan kulüp, bu çağrıya itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak vatandaşa uyarıda bulundu.







'KAPANIYORUZ' DENİLDİ!

Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde ise kulübün resmi sayfasından flaş bir açıklama yapıldı. Şanlıurfaspor'un maddi sorunlarının ön planda tutulduğu açıklamada, kulübe sahip çıkılmaması durumunda kapanacağı ifade edildi. Bir yardım çağrısını da bu açıklamasında dile getiren kulüp, kentteki idareci, siyasetçi, milletvekilleri ve iş adamlarına seslendi.



YANIT ALAMADI... 'SİYASETTEN UZAK DUR' UYARISI GELDİ!

Şanlıurfa'nın marka değeri kulübün kapanmasını istemeyen vatandaşlar, gözleri gelecek yardımlara çevirdi. Urfaspor'un 'kapanacağız' açıklamasına ise hiçbir yetkiliden yanıt gelmedi. Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise sarı yeşilli takıma devamlı yardımda bulunduklarını ancak takımın siyasetten uzak durması gerektiğini belirtti.







KAYIPLAR DEVAM ETTİ! FUTBOLCUYLA MAHKEMELİK OLDU

Takımda Teknik Direktör Kemal Kılıç ayrılığı ne yazık ki sonuncu olmadı. Futbolcularda da kayıplar yaşanmaya başladı. İlk olarak orta saha oyuncu Selim Kayacı ile anlaşmalı olarak yollar ayrıldı. 1 hafta önce ise sarı yeşilli takımın defans oyuncusu Onur Demir, kulübün bilgisi dışında sözleşmesini tek taraflı feshetti. Fesihten haberleri olmadığına dair kulüpten açıklama yapılırken, olay mahkemeye taşındı.



ÜLGEN: İÇİM SIZLADI

Şanlıurfaspor'da tam bir 'kaos' ortamı oluşurken, son flaş gelişme dün eski milli futbolcu ve TRT spor yorumcusu Şanlıurfalı Hayri Ülgen'den geldi. Urfalı Ülgen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Urfaspor'dan 7 futbolcunun ayrıldığını duyurdu. Ülgen, kulübün kötü gidişatına 'dur' denilmesi adına Şanlıurfalı iş adamlarına çağrıda bulundu.

İşte Ülgen'in o yorumu: "Şanlıurfaspor takımından şuana kadar tam 7 oyuncu ayrıldı. Takım her geçen gün eriyor... Benim içim sızlıyor, ama hala kimse destek olmuyor. Tüm iş adamlarına sesleniyorum bu şehrin takımına sahip çıkın"







TANDOĞAN: BEN GÖĞÜS GERDİM, TOP YÖNETİMDE!

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ali Tandoğan ise ayrılıklardan haberi olmadığını dile getirerek bir açıklama yaptı. Kaybedilen her oyuncunun değerli olduğunu vurgulayan Tandoğan, "Teknik direktör olarak tüm sıkıntılara göğüs gerdim, top yönetimde" diyerek, Antalya kampında bir karar vereceğini belirtti.



BU GİDİŞATIN SONU NE OLACAK?

Son sezonu kaos ortamında geçiren takımın gidişatı hem taraftarı hem de Urfalıları endişelendirmeye başladı. İkinci devreye nasıl bir kadroyla başlayacağı merak konusu olan sarı yeşilli takımda, tüm gözler gelecek yardımlara çevrildi. Tüm bu yaşanılanların ardından hiçbir siyasiden açıklama gelmezken, Şanlıurfaspor'un bu hali, 'Gidişatın sonu ne olacak?' dedirtti.



Özlem DİKMEN/ÖZEL HABER-AJANS URFA