Kuveyt'liler Urfa'da Yurt Açtı

05 Kasım 2018 15:42

Suriyeli kız öğrencilerin barınması amacıyla hayır sahibi Kuveyt Necat Derneği tarafından finanse edilen ve Türkiye sorumlusu Said Yardım Derneği tarafından tadilat ve tefrişat işleri tamamlanarak hizmete açıldı. 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, geçtiğimiz ay Kuveyt Necat Yardım Derneği ile protokolü imzalanan ve hızlı şekilde çalışmaları tamamlanan Haliliye ilçesi Bamyasuyu mahallesindeki 100 öğrenci kapasiteli yurt binasının açılış törenine katıldı.

Öncelikle eğitim çağındaki Suriyeli kız öğrencilerin barınması amacıyla hayır sahibi Kuveyt Necat Derneği tarafından finanse edilen ve Türkiye sorumlusu Said Yardım Derneği tarafından tadilat ve tefrişat işleri tamamlanarak hizmete sunulan Muhammed Abdülvahit El Eyyüp Kız Yurdu’nun açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyup Sabri Kirişçi, Kuveyt Necat Yardım Derneği Müdürü İbrahim El Bedir, Said Yardım Derneği Temsilcisi Mahmut El Uveys ile bazı STK temsilcileri katıldı.

Yurtta kalan öğrencilerden Nesime Kasır’ın Kur’an tilaveti ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, çok anlamlı bir hizmetin açılışını yaptıklarını belirterek, bunun Şanlıurfa’da görev yaptığı bir buçuk yıllık süre içerisinde yaşadığı en mutlu günlerden biri olduğunu söyledi.

Yapılan işin sadece bir binanın açılışı olmadığını söyleyen Vali Erin, “Bu binanın içerisinde inancımız var, kardeşliğimiz var. İhanet edenlerin dışlanması ve bu millete hizmet edenlerin somut şekilde görüldüğü bir hizmet var. Çünkü bu bina, 15 Temmuz ihanetinden o sonra o terör örgütünden aldığımız ve o zamandan bugüne kadar değerlendiremediğimiz binalardan bir tanesiydi. İnancımızın istismarı yoluyla birliğimize ve beraberliğimize kasteden, bizden olmayanlarla iş birliği yapanların 15 Temmuz’da ortaya koydukları gerçek niyetleri ve onun karşısında Allah’ın yardımı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu liderlik ve bu milletin tepkisiyle savuşturduğumuz bu millete yönelik büyük bir saldırıydı” dedi.

Türkiye’nin son yedi yıldır Suriyeli mağdurlara karşı kapılarını ve gönüllerini açtığını hatırlatan Vali Erin, “Türkiye Cumhuriyeti bu bina gibi çok sayıda bina yapabilir ve yapıyor da. Sadece son bir yıl içerisinde devletimizin sağladığı imkânlarla Şanlıurfa’da 393 okulun inşaatına başladık ve tamamlama noktasına getirdik. Bunların içerisinde okullar, yurtlar, pansiyonlar, atölye ve laboratuvarlar var. Toplamda 4 binin üzerinde dersliği tamamlamak üzereyiz” diye konuştu.

Kuveytli hayırseverlerin cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma anlayışlarının farklı bir anlam ve önemi olduğunu kaydeden Vali Erin, Kuveyt Emiri ve ailesine, Necat Derneği başta olmak üzere hayır derneklerine, Suriyeli muhacirlere yardım ulaştıran tüm hayır kuruluşlarına teşekkür etti.

Yakın zamanda Kuveyt’e bir ziyaret gerçekleştireceklerini ve bugüne kadar yapılan yardımlaşma faaliyetlerinin artırılması yönünde görüşmelerde bulunacaklarını ifade eden Vali Erin, iki üç gün sürecek ziyaret kapsamında başta Suriyeli muhacir çocuklar olmak üzere okul çağındaki bu çocukların ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yatırımlar ile Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyelini değerlendirmek isteyen Kuveytli yatırımcıları Şanlıurfa’ya davet edeceklerini söyledi.

İslam ülkelerinin ve ümmetin büyük bir imtihan ve zorlu süreçten geçtiği bir dönemde, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlikten yana tavır koyan Kuveyt ve Katarlılara muhabbet ve sevgilerini ilettiklerini belirtti.



YENİ OKUL VE YURTLAR AÇILACAK

Kuveytli hayırseverlerin bu yıl imzaladıkları protokolle Şanlıurfa’da 25 okul yapacaklarını, 2019 yılında bu sayılı 50’ye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Erin, yakın zamanda bir erkek öğrenci yurdunu da Kuveytli hayırseverlerin desteği ile hizmete alacaklarını ifade etti.

Suruç’taki 800 kişilik yatılı bölge okulunun da projesinin tamamlandığını, Kuveytli hayırseverlerin desteğiyle buranın da yakında hizmete gireceğini dile getiren Vali Erin, yapılan bu yatırımların sadece Suriyeli yetimler için olmadığını aynı zamanda Şanlıurfa’nın eğitim altyapısına da destek olduğunu söyledi.

Açılış töreninde birer konuşma yapan Kuveyt Necat Derneği ve Said Derneği temsilcileri de, Türkiye’nin Suriyeli muhacirlere sağladığı insani yardımların büyüklüğü ve öneminin farkında olduklarını, özellikle Şanlıurfa’da yapılan çalışmaları yakından takip ederek takdir ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Vali Erin’e teşekkür ettiler.

URFAPRESS.NET