Bütün Alkışlar Bu Öğrencilere

17 Mayıs 2018 00:14

Paylaşmanın en güzel vakti olan Ramazan Ayı, Şanlıurfa'da "Çorbada bizim de tuzumuz olsun" diyen vicdan ve merhamet sahibi öğrencileri harekete geçirdi. 
Şanlıurfa'da meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Ramazan Ayı'nda yardıma muhtaç ailelerin sofralarını eksik bırakmamak için aralarında topladıkları para ile yardım kolisi oluşturdu. Öğrenciler kolileri bin aileye dağıtacak.


Paylaşmanın en güzel vakti olan Ramazan Ayı, Şanlıurfa'da "Çorbada bizim de tuzumuz olsun" diyen vicdan ve merhamet sahibi öğrencileri harekete geçirdi.

Yaptıkları dolap, masa gibi mobilyalarla ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldüren meslek lisesi öğrencileri, bu kez sofraları zenginleştirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenleri öncülüğünde bir araya geldi. Ramazan vesilesiyle öğretmen ve öğrenciler kendi aralarında topladıkları para ile bin paket yardım kolisi hazırlandı.

Önce kendi okullarındaki ihtiyaç sahiplerini belirleyen yardımsever grup, kolileri ailelere ulaştırıyor.



"HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Yardım kolilerin yüzde 10'luk kısmını kırsal mahallelerdeki aileler için ayırdıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, "Meslek liselerimiz hayatlara dokunmaya devam ediyor. Haftada 3 gece koy okullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Turan projeye özellikle destek veriyor. Bizzat tespit ettiği muhtaç aileler olursa yardım kolilerini o ialeye ulaştırıyoruz. Proje tamamen öğretmen ve öğrencilerin duyarlılıkları ile yürütülüyor" dedi.

Yardım kolilerinde baklagillerden şeker ve yağa kadar pek çok ihtiyaç malzemesi bulunuyor.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA