Prof.Akpınar URFAPRESS'e Konuştu

18 Kasım 2017 00:00

HRÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Akpınar,URFAPRESS'ten arkadaşımız Necdet Karadeniz'e konuştu. 
N.K: Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan AKPINAR ile beraberiz. Hocam yeni yerleşim yeriniz hayırlı olsun. Bu yeni binadaki ilk mesajınızda Ş.Urfa Halkına neler diyeceksiniz üniversitemizle ilgili özellikle Diş Fakültesi hakkında bilgi talep ediliyor.

B.A: Teşekkür ediyorum. Öncelikle Ş.Urfa ‘ya daha sonra tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum yeni binamızın. Yeni binamız yaklaşık çeyrek asırdır kamuoyunu meşgul etmiş bir konu. Harran Üniversitesi dört kampüste yerleşik bir üniversite olduğu için bazı koordine sorunları yaşanmış ama sağ olsun rektörümüz gelir gelmez bu konuyu ele aldı. Yönetim ve işleyiş açısından doğru bir adım atıldı ve rektörlük binamız tamamlandı ve rektörlük Osmanbey Kampüsü’ne taşındı. Hem iç işleyişin hızlanacağını hem de hizmet anlamında verimliliğin artacağını düşünüyoruz. Dişçilik Fakültesine gelince gerekli öğretim üyeleri temin edildi öğrenci alabilmek için gerekli olan izinler tamamlandı. Ciddi şekilde boşaltılan rektörlük binasına yerleştirilecek ve öğretim üyesi desteğiyle 20 birimde halkımıza hizmete devam edilecek. Malzeme alımlarını bu sene gerçekleştiriyoruz ve Ş.Urfa için birimde ciddi bir eksiklik olan bu diş fakültesi sıkıntısını ortadan kaldıracağız.

N.K: Hocam peki başka müjdeleriniz var mı?

B.A: Urfa halkının da sık sorduğu Hukuk Fakültesi konusu var. O da en kısa sürede gerçekleştirilecek hedeflerden. Biliyorsunuz yeni bir fakülte için altyapı kadar yeterli sayıda öğretim üyesi gerekli. Daha sonra YÖK’ e teklif götürülüyor ve kanun çıkarılıyor. Süreç böyle işliyor. Öğretim üyesi hocalarımız ile temaslarımız devam ediyor. Mühendislikte yeni alanlar var. Harita Mühendisliğini açtık. Biyoloji ‘ de ciddi bir atım yaptık. Özellikle Urfalı kızlarımızın okuma noktasında dışarıya gitme noktasında çok istekli olmadıklarını biliyoruz ve biz de Eğitim Fakültesi de ki öğretmenlikleri arttırmayı İlköğretim Matematik ve İngilizce öğretmenliğini eklemek istiyoruz. Yine seneye inşallah İletişim Fakültesi hedefindeyiz. Ve yine Turizm bölümü de olacak seneye.

N.K:Hayırlı olsun hocam yeniden. Çok teşekkür ederim.

B.A: Biz teşekkür ederiz.