Urfa'da Operasyonda 23 Gözaltı

17 Kasım 2017 00:55

Şüphelilerin evlerinde para, çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.  
Şanlıurfa merkezli 10 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen büyük operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 kişi tutuklandı. Operasyonun ikinci ayağında ise 19 kişinin yakalanması için yapılan baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde para, çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.


Türkiye genelinde telefon aracılığı ile aradıkları vatandaşları kendilerini polis, komiser, başkomiser, emniyet Amiri, asker, cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet savısı vb… unvanlar kullanarak dolandıran şebeke Şanlıurfa polisi tarafından çöketildi.

Mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, mağdurları banka şubelerinin içerisine ve ATM cihazlarına yönlendirerek elde edilen hesaplara para yatırmalarını sağlayan şüphelilerin; organize bir şekilde hareket ederek bu faaliyetlerini bir meslek haline getirdikleri ve vatandaşların altın ve para gibi değerli eşyalarını temin ettikleri hesaplara havale ettirerek yada önceden belirledikleri adreslerde güvenlik kamerası olmayan sokak içerisine, yol kenarına poşetle bıraktırıp haksız kazanç elde ettikleri ve bu kazancı aralarında paylaştıkları tespit edildi. Bunun üzerine Harran Cumhuriyet Başsavcılığının Soruşturması kapsamında 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Edirne, Kütahya, Manisa, Aydın, Ankara, İzmir, Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Başarılı operasyon sayesinde müşteki şahıslardan alınan 627 bin 650 TL para, 67 Cumhuriyet Altını, 11 yarım altın, 41 çeyrek altın, 13 bilezik, 24 reşat altın, 12 kolye ve 5 küpe sahiplerine teslim edildi.



DOLANDIRICILIKTA 2'NCİ OPERASYON





Olayı gerçekleştiren diğer firari şüpheli şahısların yakalanması için 15 Kasım 2017 tarihinde Harran – Akçakale ilçeleri ile Malatya ve İstanbul illerinde yeniden düğmeye basıldı. Şüpheli 19 şahsın yakalanması için eş zamanlı olarak 26 adreste operasyon yapıldı ve 15 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda

-103.700 TL para,

-15 Adet Tam Altın,

-4 Adet Yarım altın,

-19 Adet Telefon,

-8 adet banka kartı ,

-28 adet simkart ve simkart bloğu,

-3 adet hafıza kartı,

-2 Adet Hafıza kartı adaptörü,

-3 Adet flash bellek,

-2 adet usb modem,

-1 adet kuru sıkı tabanca,

-2 adet el telsizi ve 1 adet el telsizi şarj aleti, 1 adet USB ele geçirildi.


AJANS URFA