Öğrenci Servisleri İçin Karar Çıktı

16 Kasım 2017 00:24

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında öğrenci servislerinde yapılacak olan değişiklikler ve alınacak olan önlemler gündeme geldi. Bu kararları uygulamayan yandı.. 
Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında öğrenci servislerinde yapılacak olan değişiklikler ve alınacak olan önlemler gündeme geldi.

Yapılacak olan değişikliklerden öne çıkanlar ise şoförlere her yıl rapor şartı getirilmesi, cam filminin yasaklanması, güvenlik kamerasının zorunlu hale gelmesi ve 3 noktalı emniyet kemeri ile sensörlü koltuk zorunlu hale getirildi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantılarının 3. birleşimi bugün Urfa City AVM’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç’ın başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen konular konuşuldu. İmar Komisyonu’ndan gelen raporlara yer verilmesinin ardından İhtisas Komisyonundan gelen raporlara geçildi. Kültür ve Eğitim Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda öğrenci servislerinde hayata geçirilecek olan değişiklikler ve önlemler meclise sunuldu. Raporda, yapılacak olan değişiklikler ve alınması planlanan önlemler şu şekilde sıralandı:
1.Araç takip sistemi ve emniyet kemeri zorunlu hale getirildi.
1.Şoförlere aile hekiminden her yıl rapor şartı getirildi.
1.Denetim için komisyonlar kuruldu.
1.Komisyonda öğretmen ve veliler olacak.
1.Denetim görevi İçişleri Bakanlığında olacak.
1.Kovuşturma ve soruşturmalar şoförlüğe engel sebep sayılacak.
1.Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi Milli Eğitim Bakanlığınca yerine getirilecek.
1.Milli Eğitim Bakanlığı servis şoförlerine sertifika verecek.
1.Cinsel istismar, uyuşturucu, cinayet suçlusu şoförlük yapamayacak.
1.3 noktalı emniyet kemeri ve sensörlü koltuk zorunlu hale getirildi.
1.Servislerde rehber öğretmen özel reflektörlü yelek giyecek.
1.Servis araçlarında cam filmi yasaklandı.
1.Okul servis araçlarında güvenlik kamerası zorunlu olacak
1.Kurallara uymayanların izinlerini iptal edilecek.

Komisyon tarafından da uygun görülen değişiklikler, mecliste yapılan oylama sonucunda kabul edildi. Mecliste diğer raporların da okunmasının ardından 3. birleşim toplantısı sona erdi. Toplantıların 4. birleşimi yarın saat 14.00’te yapılacak.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA