Grubumuzdan 1 Takım Daha Gidiyor

26 Mayıs 2016 09:50

Adanaspor ve Karabükspor’un ardından Süper Lige yükselen son takım oynanacak olan Adanademirspor – Alanyaspor maçının ardından belli oluyor.  
Adanaspor ve Karabükspor’un ardından PTT 1.Lig'den Süper Lige yükselen son takım oynanacak olan Adanademirspor – Alanyaspor maçının ardından belli oluyor.




Yarın Konya Torku Arena stadyumunda saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesinden Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırımın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın 4. Hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.



ARALARINDAKİ MAÇLAR



İki takım tarihinde 22 kez karşı karşıya geldi. Oynanan karşılaşmaların 10’unu Adanademirspor, 6’sını Alanyaspor kazanırken 6 karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı.



EN FARKLI SKORLAR



İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda en farklı skorlar ise şu şekilde oluştu. 10 Eylül 1995 tarihinde oynanan karşılaşmayı Adanademirspor 5-1 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısında 12 Kasım 1995 tarihinde oynanan karşılaşmayı ise Alanyaspor 3-0 kazandı.



EN GOLCÜLER



İki takım ligin en iyi takımları arasında bulunuyor. Adanademirspor lig boyunca rakip fileleri 53 kez havalandırdı. Alanyaspor ise lig boyunca 60 gol kaydetti. Adanademirspor’da en golcü isim 22 gol ile Pote oldu. Pote’yi 13 gol ile Burak Çalık takip etti.



Alanyaspor’da ise en golcü isim 13 gol ile Ayite oldu. Alanya Temsilcisinin en golcü ikinci ismi ise Tayfur Bingöl oldu.