ŞUÇGAD ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

26 Nisan 2016 00:12

23 Nisanda solan yüzler “ŞUÇGAD” ile güldü.Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir köy okulundaki öğrencilere oyuncak dağıttı.  

23 Nisanda solan yüzler “ŞUÇGAD” ile güldü.


Haber Merkezi


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir köy okulundaki öğrencilere oyuncak dağıttı.


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren ŞUÇGAD, 23 Nisan’da merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Akdilek Mahallesinde yer alan Akdilek İlkokulundaki öğrencileri unutmadı.


Her yıl olduğu gibi bu yılda kentte 23 Nisan kutlamaları gerçekleşti. Kutlamalar kapsamında kırsaldaki öğrenciler kurumlar tarafından unutulurken ŞUÇGAD yönetimi kırsaldaki öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.


“SOLAN YÜZLERİ GÜLDÜRDÜK”


23 Nisan’ın çocukların en mutlu günü olduğunu belirten ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, kırsalda yer alan okullardaki çocukları unutmadıklarını ve solan yüzleri güldürdüklerini söyledi.


Kırsalda kutlamaların yapılmadığını bu nedenle çocukların kendi günlerini sıradan geçirdiğini aktaran Başkan Gülebak, bu durama sessiz kalmadıklarını belirterek şunları söyledi:


“23 Nisan çocuklarımızın en sevinçli günü bizde Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak kırsalda eğitim gören çocuklarımızı unutmamak için bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Genelde kent merkezinde bayram çocuklara yapılan etkinliklerle hissettirtilmiştir. Fakat kırsaldaki çocuklarımız bu günü sıradan bir gün olarak geçirmiştir. Bizlerde bu duruma sessiz kalmadık çocuklarımıza oyuncak alıp getirdik ve onlara dağıttık yüzlerini güldürdük. Çocuklarımız gelecekte ülkemizin bayrağı olacaktır. Çocuklarımıza ne kadar değer verirsek ülkemizin geleceği ve bayrağı o kadar dalgalanacaktır. Bugün çocukların mutluluğunu gördük çocukluk yıllarımız aklımıza geldi biz okul okulken en güzel günümüz en mutlu olduğumuz gün 23 Nisandı bu nedenle çocuklarımızı bu günde mutlu ettik.”


“ÇOCUKLARIMIZIN HATIRLANMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”


Akdilek İlkokulu Müdürü Ahmet Çiçek ise öğrencilerini böyle özel bir günde unutmayan ŞUÇGAD yönetimine teşekkür etti.


Basının toplumun aynası olduğunu dile getiren Çiçek,  “Ben öncelikle Tahir beyin şahsında okulum öğrencilerim ve öğretmenlerim adına böyle bir günde bizi yalnız bırakmadıkları için okulumuza geldikleri için teşekkür ediyorum. Tabi basın gazetesiyle televizyonuyla dergisiyle toplumun aynasıdır biz öyle biliyoruz. Toplumun iyi güzel yanlarını gösterdiği gibi sıkıntılı eksik hüzünlü yanlarını da gösterir bu konuda basının 23 Nisanda okulumuzu öğrencilerimiz düşünerek buraya kadar zahmet edip gelmeleri bizi sevindirdi mutlu etti ben tekrar teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık diyorum” ifadelerini kullandı.