Kuyumcular Çarşısında Altın Telaşı!

26 Ağustos 2015 08:41

Vatandaşların birçoğu ellerinde bulunan altınlarla... 

-Kadir DEVİR-


Artan fiyatları fırsat bilen vatandaşlar ucuz fiyata aldıkları altınları bozdurma telaşına girdi. Vatandaşların birçoğu ellerinde bulunan altınlarla para kar etmek için deyim yerindeyse kuyumculara akın etti. Altını satarak para kazanan vatandaşlar altının bu fiyat artışından memnunken, evlilik hazırlığı yapan vatandaşlar kara kara düşünüyor.


Şanlıurfa’da özellikle düğünlerde takılan ve geline damadın ailesi tarafından alınması gelenek olan altın evlenecek çiftleri zor durumda bırakıyor. Altında ki bu yükselişi fırsat bilen vatandaşlar Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan kuyumcular çarşısına giderek altını en yüksek fiyattan satmaya çalışıyor.


Yoğunluğun fazla olduğu kuyumcular çarşısında altın gram fiyatı 100-101 lira arasında işlem görürken 97-98 lira arasında vatandaştan alınıyor. Çeyrek altın 180 Liradan satılırken 175 liradan kuyumculardan alınıyor. Cumhuriyet altını 705 TL’den satılırken 700 TL’den vatandaştan alınıyor.


Piyasalarda ki bu hareketliliklerin ne zamana kadar devam edeceği ise bilinmiyor. Altından kar etmeye çalışan vatandaşlar altını satmaya çalışırken, altın alacak olan vatandaşlar fiyatların düşmesini bekleyeceklerini belirttiler.urfanatik