URFA'da Güvenlik Üst Düzeyde

25 Ağustos 2015 15:20

Şanlıurfa’da 78’liler Derneği Karakoyun İş Merkezinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde alınan güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı 
Şanlıurfa’da 78’liler Derneği Ahmet Bahçivan İş Merkezinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde alınan güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı.

Aralarında HDP'lilerin de bulunduğu 78'liler Derneği üyesi bir  grup, öğle saatlerinde Karakoyun İş Merkezi önünde toplandı. Polisin çevrede zırhlı araçlarla önlem aldığı almanda toplanan ve ellerinde savaşı protesto eden dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan 78'liler Dernek Başkanı Abdurahman Pişkin, Türkiye'nin 30 yıldır savaş ve çatışma halinde olduğunu söyledi. Yaşanan kaos ortamının son bulması için silahların hemen susması gerektiğini belirten Pişkin, şöyle konuştu:

"Son 30 yıl içerisinde bu topraklarda gerçekleştirilen kirli savaşta 50 bin insan öldü en az bir o kadar da yaralandı. Milyonlarca insan topraklarından göçe zorlandı. Derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek için diyalog ortamı oluşturulmalı ve taraflar diyalog kurulmalıdır."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından okudukları metini PTT aracılığıyla TBMM'deki partilerin gruplarına gönderdi.urfahaber24