Suriyeli Dilenci Çocuklara Taciz!

30 Haziran 2015 08:07

Suriye’deki İç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen sığınmacılar, kent genelinde... 

Suriye’deki İç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen sığınmacılar, kent genelinde bazı şoförler tarafından taciz ediliyorlar.


 Ekmek parası için kırmızı ışıkta durarak şoförlerden yardım isteyen birçok kadın ve kız Suriyeli bazı şoförler tarafından ahlaksız teklife maruz kalırken, tacize uğrayan kızlar ise “onları hesaba almıyoruz” diyerek ağır cevap verdi.


  Hemen hemen her köşe de ve kırmızı ışıklarda ailelerine destek olmak ve başka gelirleri olmadığı için dilenen Suriyeliler Şanlıurfa’da büyük şoke uğruyor. Sığınmak için geldikleri kentte bazı kişiler tarafından tacize uğramaya başlandı.


 Henüz yaşı daha 14 olan babasını ve abisini Suriye’de Esad askeri tarafından öldürüldüğünü iddia eden Sümeyye yaşanan o olayları anlattı. Yüzünün ve soy isminin açıklanmasını istemeyen Sümeyye,“Babam ve Abim Suriye’de savaşta öldürüldüler. Ben ve kardeşim, annem buraya geldik. Çadır kentte kalamadık ve Urfa’ya geldik” dedi.


Sümeyye, burada duyarlı bazı şoförlerin yardım ettiğini ama bazılarının ise para teklif ederek araba ile gezme teklifi ettiğini iddia etti.


Daha çocuk olduğunu belirten Sümeyye, “Biz daha çocuğuz biz savaşın mağdurlarıyız bize neden bunu yapıyorlar. İş versinler çalışalım ama o da yok. Mecbur ışıklarda durup para kazanmaya başlıyoruz. Kimi şoför yanında ailesi olunca duyarlı bir şekilde yardım ediyor ama tek olan ve genç olanlar ise öpücük atıyor ve el kol işareti yapıyorlar. Biz insan değil miyiz acaba biri onların ailesine bunu yapsa ne yaparlar acaba. İnşallah bu savaş biter memleketimize, toprağımıza döner yaşamımızı orada geçiririz” ifadelerini kullandı.