ÖNEN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

25 Mayıs 2015 08:02

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, seçim çalışmaları kapsamında Kanal Urfa Televizyonunda, Gündem Özel Programının canlı yayın konuğu oldu ve Kadir Çelikcan’ın sorularını cevapladı. 

     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, seçim çalışmaları kapsamında Kanal Urfa Televizyonunda, Gündem Özel Programının canlı yayın konuğu oldu ve Kadir Çelikcan’ın sorularını cevapladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Önen, açıklamalarında; “Son 12 yıl içinde her yıl ortalama yüzde 5-5,5 civarında büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz” dedi.


Kadir Çelikcan’ın seçimle ilgili sorusu üzerine; çeşitli ziyaretler yaparak seçimin önemini anlattığını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Adayların kimler olduğu çok önemli değildir. Ben olmuşum veya olmamışım hiç önemi yok. Önemli olan ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği. Onun için çok iyi düşünüp ona göre oylarımızı vermeliyiz. Birde mevcut iktidarın hizmetlerini de göz ardı etmemek lazım. Mesela; AK Parti Çözüm Süreci, Demokratikleşme, Anayasa gibi konularda üzerine düşeni yapmaktadır” dedi.


Avrupa küçülme trendine girdi, Türk ekonomisi büyümeye devam etti


     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 90 yıllarda gayrisafi milli hasılası yerinde saydığını, gerilediğini belirten Önen, “94, 99 ve 2001 krizleriyle büyüyen dünya ekonomisinde küçülen bir Türk ekonomisi vardı. 2000 yıllarda, özellikle de 2008 küresel ekonomik krizden sonra dünya ekonomisi daralmaya başladı, Avrupa başta olmak üzere küçülme trendine girdi, ama Türk ekonomisi büyümeye devam etti, son 12 yıl içinde her yıl ortalama yüzde 5-5,5 civarında büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz. Dünya piyasaları daraldığı halde geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlarla Ekim ayı ihracatımız 12 milyar 598 milyon dolar oldu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. TÜİK rakamlarına göre; Ocak-Eylül 2013 ihracat rakamı 112 milyar 373 milyon, Ocak-Eylül 2014 ihracat rakamı 118 milyar 542 milyon, artış yüzde 5,5. TÜİK rakamlarına göre; bu artış ithalatta ise 187 milyar 625 milyondan 179 milyara bir gerileme var ki yüzde 4,2 düşüş var. Bunun işareti şudur: Dünya piyasaları daralıyor, Türk ekonomisi ve Türk ihracatı büyüyor. Bunun sonucu olarak cari işlemler açığında önemli ölçüde azalma görüldü. Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre cari işlemler açığı 16 milyar 199 milyon azalmıştır. Buna göre, cari işlemlerin gayrisafi yurt içi hasıladaki oranı 2013’te yüzde 7,9 iken, şimdi yüzde 5.7’ye düşmüştür. Son 1 yılda istihdam 1 milyon 187 bin kişi arttı; bunu gerçekleştirebilen Avrupa’da herhangi bir ülke yoktur. Küresel krizden bu yana ise istihdam yaklaşık 6 milyon arttı” diye konuştu.


Avrupa kentleri işsizlik dolayısıyla yerle bir olmuştu


     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen açıklamalarına şöyle devam etti;


     “Bütün Avrupa kentleri işsizlik dolayısıyla yerle bir olurken, büyük gösterilerle siyasi istikrarsızlıklar yaşanırken, istihdam artışını sağlayan bir ekonomik kalkınma sağlanmışsa, ülke kaynakları en iyi şekilde kullanılıyor demektir. Türkiye 2014 sonu itibarıyla AB tanımlı borç stokunda dünyada en iyi durumda olan ülkelerden biridir. Bu borç stoku oranında Japonya yüzde 245, Avro Bölgesi yüzde 96, ABD yüzde 105 iken, Türkiye’deki gayrisafi milli hasılaya oranı yüzde 33.1. Biz eleştirenin eleştirilmesinden de korkmayız, kınayanın kınamasından da korkmayız. Çünkü tarihe ağırlık koyan,  dostta, düşman da kazanır. Hiçbir düşman kazanmayayım diye yola çıkmışsanız, aslında hiçbir iş yapmamışsınız demektir. Biz mazlumların yanındayız, zalimlerin düşmanlıklarından, hasımlıklarından da korkmayız. 18 Mart 2014 tarihli Dünya Bankası Raporuna göre Türkiye’deki orta sınıfın büyüklüğü son 10 yıl içerisinde tam iki kat arttı. Bu da yine OECD rakamlarına göre dünyada gelir dağılımının en doğru düzeldiği ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini gösteriyor. Dünyada 7 milyar nüfusun 1 milyarı günlük 1 doların altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor; bizde bu nüfus kalmadı. 2,15 doların altında nüfusumuz da kalmadı. 4,3 doların altında olan nüfusumuz ise sadece 2.3, bu oran 2002’de yüzde 30 idi. Yani eski Türkiye’de nüfusun yüzde 30’u günde 4 doların altında yaşıyordu, şimdi ise sadece yüzde 2’si yaşıyor. İnşallah birkaç yıl içinde o yüzde 2’yi de bu standardın üzerine çıkartacağız.”