Karaköprü Yolu Çile Dolu!

22 Mayıs 2015 06:59

Sabah ve akşam saatlerinde Karaköprü ilçesinden şehir merkezine gelmek isteyen araç sürücüleri trafiğin azizliğine uğruyor. 

Karaköprü’ de trafik çilesi


Umut DELİ


Sabah ve akşam saatlerinde Karaköprü ilçesinden şehir merkezine gelmek isteyen araç sürücüleri trafiğin azizliğine uğruyor.


Sabah erken saatlerde başlayan trafik karmaşası araç sürücülerinin tepkilerine neden oluyor. Karaköprü ilçesinden şehir merkezine gelmek isteyen araç sürücüleri yol güzergâhında fazla trafik ışıklarının olduğunu ve bunların bazılarının gereksiz olduğunu ileri sürdü.


Karaköprü’ de sözü verilen kavşağın bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade eden araç sürücüleri yetkililere çağrıda bulunarak şunları söylediler; “Karaköprü’ de trafik çekilmez bir hal aldı. Özellikle sabah saatlerinde trafik artık çekilmiyor, yetkililerimizin bu duruma bir çare bulsun. Karaköprü yolunda boş bırakılan orta yolun uzun zamandan beridir araç trafiğine kapattılar. Bunun hiçbir faydası yok, bu yolu en azından araç sürücülerinin hizmetine açsalar bu yoldaki trafik biraz rahatlar. Boş boş bu yolun durması hiç kimseye faydası olmaz. Araç sürücülerinin hizmetine açmıyorlarsa en azından ambulans yolu olarak açsalar daha güzel olur. Bizler tekliflerimizi ve taleplerimizi yetkililere iletiyoruz. Dikkate almalarının bekliyoruz”


“Otobüsler yetmiyor”


Karaköprü’ de araç sürücüleri kadar sıkıntılı olan bir kesimde vatandaşlar, sabah saatlerinde Karaköprü ilçesinden şehir merkezine gelmeye çalışan vatandaşlar otobüslerin dolu gelmesinden şikâyetçi, özellikle 72 nolu belediye araçlarının doluluğundan ve yetmemesinden şikâyetçi olan vatandaşlar sitemlerini şu şekilde dile getirdiler, “Otobüsler dolu bir şekilde bulunduğumuz duraklara geliyor. Sabah saatlerinde aşırı yoğunluk oluyor bu hatta bizler işimize geç kalmamak için aynı güzergâhtan geçen 74 nolu hatta binerek iki durak sonra iniyoruz ve Diyarbakır yolu üzerinde boş gelen otobüslere binerek şehir merkezine istediğimiz saatte geliyoruz. Yoksa beklemeye çalışırsak işimize geç kalacağız. Yani işin özü 72 nolu hat yetersiz kalıyor. Belediyenin buna bir çözüm bulması gerekiyor.urfanatik