Özyavuz:AKP Irkçılık Yapıyor

19 Mayıs 2015 07:28

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Adayı İbrahim Özyavuz... 

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Adayı İbrahim Özyavuz esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Beraberinde İl başkanı Mahmut Güneş, Milletvekili Adayları ve partililerle çalmadık kapı bırakmayan Özyavuz, yaptığı toplantı ve ziyaretlerde dikkat çekici açıklamalarda bulunuyor.


AKP’nin insanları ayrıştırdığı, ötekileştirdiği ve halklar arasında kargaşaya yol açan iddiaları ve icraatları konusunda çok sert konuşan MHP MYK Üyesi Milletvekili adayı İbrahim Özyavuz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.


“ Bu memlekette yaşayan insanlara sen Türk’sün, sen Kürt’sün, sen Arap’sın, sen Zaza’sın diyerek işi etnik kökene doğru götürdüler. Eskiden böyle bir şey yoktu, hep beraber yemeğimizi yiyorduk, oturup sohbet edebiliyorduk. Bizim hiç bir kökenden bir şikayetimiz yok. MHP’nin kurucusu Rahmetli Alparslan Türkeş doğudaki konuşmaları sırasında her zaman şu ifadeyi kullanmıştır, buradaki insanlar ne kadar Türk ise biz de o kadar Türk’üz, buradaki insanlar ne kadar Kürt ise biz de o kadar Kürt’üz, buradaki insanlar ne kadar Arap ise biz de o kadar Arap’ız, buradaki insanlar ne kadar Zaza ise biz de o kadar Zaza’yız demiştir.”