Zabıta Baskısı Deveyi Kestirdi!

16 Nisan 2015 08:04

Şanlıurfa'da Şair Nabi Kur'an Kursu öğrencilerinin yararına düzenlenen kermese vatandaşların ilgilisini çekmek için deve getiren Müslüm Dağ, belediye zabıtalarının baskı yapması ve deveye el koymak istemesi yüzünden deveyi kesmek zorunda... 

Şanlıurfa'da Şair Nabi Kur'an Kursu öğrencilerinin yararına düzenlenen kermese vatandaşların ilgilisini çekmek için deve getiren Müslüm Dağ, belediye zabıtalarının baskı yapması ve deveye el koymak istemesi yüzünden deveyi kesmek zorunda kaldığını söyledi.


Rabia Meydanı'nda Şair Nabi Kur'an Kursu'nda okuyan öğrencilerin yararına düzenlenen kermes yaklaşık dört gününü geride bıraktı.


Müslüm Dağ adlı vatandaş kermesin açılışına 14 aylık bir deve getirerek vatandaşların kermese olan ilgilisi arttırmak istedi. Ancak iddiaya göre, zabıta ekiplerinin meydanda deve istememesi üzerine Dağ deveyi kesmek zorunda kaldığını söyledi.


İnsanların deveyi görmeye geldiğini kaydeden Dağ, devenin kesilmesinden dolayı hem zarar ettiğini hem de çok üzüldüğünü söyledi. Kestiği devenin etlerini kermeste kullanmak zorunda kaldığını belirten Dağ, belediyenin ve zabıtanın tavrını eleştirdi.


Dağ, "Bu deveyi biz kermes için getirdik. Çocuklar deveyi görsünler istedik. Halkımız deve görmediği için çok ilgi gösterildi. Halkımız deveyi sevdi. Belediye geldi. Bir sefer rica ettik. 1 saat müsaade ettiler. İkinci bir araba daha geldi. Beş tane zabıta geldi. 'Senin burada deveyi bulundurman yasaktır, deveye müsadere edeceğiz. Hayvan pazarına götüreceğiz. Sen bu hayvana sahip çıkamazsın' dediler. Beni tehdit ettiler. Bizi buradan kovdular. Arka tarafta demircilerin yanında deveyi kestirdim. Eti de dolaba koydum. Halk şu anda deveyi soruyor. Ben de 'belediyenin emriyle deveyi kestim' diyorum. Eti de dolaba koymuşum" dedi.


'HAYVANIMI NİYE KESTİRİYORLAR?'


Belediyenin Rabia Meydanı'nda canlı hayvan istemediğini kaydeden Dağ, devenin çevreyi kirletmediğini ve herhangi bir hastalığının da bulunmadığını belirtti. Dağ, "Ben, derdimi belediyeye anlattım. Kermes açıyorum, izin aldım. Zabıtalar geldi beni tehdit etti. Eğer ben dünyada hakkımı alamazsam, ahirette alırım. Niye hayvanımı kestiriyorlar? Niye beni buradan kovuyorlar? Beni zor durumda bıraktılar. Deveyi 2 bin 500 TL'ye sahibinden almıştım. Şu anda parasını buradaki hocalardan 50'şer TL veriyoruz. Buna rağmen 700 TL zarar ediyorum. Bizim bu kermesten anladığımız dava nedir? Belediye niye bize bu hakareti yaptı" diye sitem etti.


(Kaynak: Gazeteipekyol)