ONLAR DA SICAK BAKIYOR

02 Nisan 2015 07:31

Şanlıurfalı taksiciler Taksicilik Meslek Yüksek Okuluna sıcak bakıyor  

Şanlıurfalı taksiciler Taksicilik Meslek Yüksek Okuluna sıcak bakıyor


Murat ÇİFTÇİ


İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak. Taksicilik Meslek Yüksekokulunun açılmasının kendilerine ne derece de etki yaratacağını bu durumu nasıl karşıladıklarını Şanlıurfa’daki taksicilere sorduk.


Şanlıurfa’da yıllarca taksicilik mesleği yapan Vedat Güzey, “Türkiye genelinde bir okulun açılması taksicilik esnafını daha modernize edecektir. Taksicilik Meslek Yüksek Okulunun açılmasını destekliyorum ama bu eğitim verilirken taksici esnafını zorda bırakmayacak şekilde destekliyorum. Taksici esnafının çalışma saatlerini ayarlasınlar bu eğitimi verme şartı koysunlar” dedi.


35 yıldır Şanlıurfa’da taksicilik mesleğini yaptığını belirten Salih Elmas ise şunları söyledi: “Şanlıurfa’daki en eski taksicilerdenim. Yeni nesiller için gençler için bu eğitimin verilmesine olumlu bakıyoruz. Ama bizden gitti bu durum, bizler artık yaşlandık. İstanbul’da açılacaksa Şanlıurfa’da da açılsın. Şanlıurfa Büyükşehir oldu çağ atladı. Şanlıurfa’da her şeye layıktır. Temennimiz Türkiye genelinde de yayılsın Şanlıurfa’da da açılsın. İnşallah hayırlı uğurlu olur meyvesini alır.” urfanatik