Hayırseverlerin Desteğiyle Yapılıyor

25 Mart 2015 06:47

Tamamen hayırseverlerin yardımlarıyla cami ve külliyenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Şanlıurfa... 

Murat ÇİFTÇİ


Şanlıurfa Mevlana Celaleddin-i Rum-i Cami ve külliyesi inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kentte büyük bir  alan üzerinde yapılmaya başlanan Mevlana Celaleddin-i Rumi cami ve külliyesinin inşaat çalışmaları hayırseverler vatandaşların desteğiyle aralıksız olarak sürdürülüyor.


Tamamen hayırseverlerin yardımlarıyla cami ve külliyenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Şanlıurfa Mevlana Celaleddin-i Rum-i Cami ve Külliyesi Müdürü M.Reşat Dağ, “2010 yılında biz bu cami ve külliyemizin çalışmalarına başladık. Şanlıurfa Mevlana Celaleddin-i Rum-i Cami ve külliyesi adı altında inşaatımız devam etmektedir. Burası halkın yardımıyla, gönüllü insanların yardımıyla bazen de STK ve devlet büyüklerimizin yaptıkları yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Elimizden geldiği kadar inşaatımızı sürdürüyoruz. Şuanda camimizin dördüncü minaresi bitmek üzeredir. Bu hafta sonunda minaremizin çalışmaları bittikten sonra camimizin kaba inşaatı bitecektir. Camimizin kaba inşaatı bittikten sonra da taş döşeme işlemine başlayacağız. Taş seçmede de biz çok seçici olduğumuz için baya bir araştırma yaptıktan sonra taşa karar verdik.Şuanda camimizin dış cephesini örme aşamasındayız.Camimizin 1000 kişilik öğrenci yurdu, 1200 araçlık kapalı otoparkı bunların yanında yurtlarda kalan öğrencilerimize yönelik yarı kapalı yüzme havuzumuz bulunmaktadır.Taziye evi ve 200 kişilik bayan öğrenci yurdumuz olacaktır.Semazen gösterilerinin yapılacağı küçük bir kapalı spor salonu çalışmamız bulunmaktadır.Tabi ki bunlar aşama aşama olduğu için ilk öncelik verdiğimiz çalışmamız camimizdir”


Külliyenin dört bölümden oluştuğunu belirten Şanlıurfa Mevlana Celaleddin-i Rum-i Cami ve Külliyesi Müdürü M.Reşat Dağ Cami, “Camii, yurt Mevlevihane ve lojman. Ayrıca sahaya hizmet edecek olan iki katlı otopark yer altında ön görülmüştür. Camimizin kapasitesi 5000 kişiliktir.Elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz.Faaliyete girdikten sonra hafızlık, hat sergisi ve çeşitli ilimleri yaymaya çalışacağız.65 milyon TL buranın maliyeti var” urfanatik