Eğitim Kompleksi Törenle Açıldı

06 Mart 2015 13:38

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün eşliğinde açılış töreninin yapılacağı okula gelen Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ı okula gelişinde Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şah 

EĞİTİM KOMPLEKSİ RESMİ TÖRENLE AÇILDI


Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Doğuş Grubu tarafından yaptırılan Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün eşliğinde açılış töreninin yapılacağı okula gelen Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ı okula gelişinde Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk karşıladı.


Açılış öncesinde konuşan Emine Erdoğan; "Bilgi sermayedir. Bunu kullanacak olan aslolan güç insandır. Ayhan Şahenk Lisesi, işte bunu sağlayacak. Mesleki eğitim çok önemli. Avrupa Birliği hedeflerini tutturmamızda önemli bir gelişme olacak" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise; eğitime yaptığı katkılardan dolayı Ayhan Şahenk Vakfı'na ve tüm hayırseverlere teşekkür etti. Bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini aktaran Avcı, öldükten sonra kalıcı eser bırakmak adına; okul, cami, hastane gibi hayırların önemine değindi.


Törende konuşan Vali İzzettin Küçük ise; Şanlıurfa’ya yapılan eğitim yatırımlarını anlatarak, son on yılda Şanlıurfa’nın eğitim alanında önemli mesafe kaydettiğini belirtti.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte tüm misafirler 24 derslikli okulu gezerek öğrencilere sunulan imkanları inceledi.


Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılan lisede 24 dersliğin yanı sıra; 200 yataklı erkek öğrenci yurdu, çok amaçlı konferans salonu, spor salonu, iki adet bilgisayar odası ve laboratuvar, 4 atölye ve iki basketbol sahası bulunuyor.


Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlar Ayşenur İslam ve Nabi Avcı akşam saatlerinde Şanlıurfa’dan ayrıldı.