HRÜ SEÇİMLERİNDE BİR İLK

02 Mart 2015 12:52

Harran Üniversitesinde Rektörlük yarışı start altı.Harran Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr.Abdullah Ekinci... 

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE BİR İLK


Harran Üniversitesinde rektörlük yarışı start altı.


 Mevcut rektörün, istifa etmesiyle birlikte zamanından önce yapılması planlanan ve öne alınması beklenen seçimlerde Rektör adayı olmak isteyen akademisyenler birer birer ortaya çıkmaya başladı.


Rektör adayları, gerek basında, gerekse kamuoyunda boy göstermeye başladılar.


Projelerini sözlü olarak anlatan adaylar, oy çoğunluğuyla seçimden galip çıkmanın hesaplarını yapıyorlar. Ama rektör adayları içersinde bir aday var ki yapacaklarını, yapmak istediklerini, vaatlerini, bir tanıtım broşür bir de kitapçığa dökerek bu anlamda bir ilke de imza atmış oldu.


Harran Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr Abdullah Ekinci gerçekleştirmeyi planladığı projelerini daha kalıcı hale getirerek bir bir yazıya döktü.


Atalarımızın deyimiyle; “Söz uçar yazı kalır” diyen Prof. Dr Abdullah Ekinci bu örneklerin Batıda ki Üniversitelerde olduğunu ama Harran Üniversitesinde bir ilk olduğunu söyledi. Bu tarz bir çalışmanın kalıcı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ekinci:


23 yıllık Harran Üniversitesi Tarihinde bu çalışma bir ilk. Bu güne kadar birçok seçim gören Harran Üniversitesi, ilk defa bir rektör adayının somut, elle tutulur ve ciddi mana da bir çalışmasına tanık olmaktadır.  


Prof Dr. Abdullah EKİNCİ:


“Kadim dünya medeniyetlerini besleyen kaynaklar üzerinde kurulan Harran Üniversitesi, bugün çağdaş dünyada kendisine yakışan yerde olmak zorundadır. Harran Üniversitesi’nin bölgesinde ışık saçan bir merkez olması için, gerekli tüm potansiyellere sahip olduğuna yönelik olan inancım tamdır. Yirmi yıldır severek görev yaptığım Harran Üniversitesin de, Seçildiğim takdirde; sizlerle birlikte huzurlu, gelişmiş, katılımcı, üretken, adil, özgür, çözüm odaklı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışacağım” dedi.